• Οικονομία

    Πάνω από 1.000 «λουκέτα» σε εστιατόρια στη Βρετανία λόγω Brexit και επιτοκίων

    • NewsRoom


    Πάνω από 1.000 εστιατόρια έβαλαν λουκέτο στη Βρετανία το δωδεκάμηνο ως τον Σεπτέμβριο, με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 24% σε σχέση με τη προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με υπερπροσφορά ενώ επιβραδύνονται οι καταναλωτικές δαπάνες, σύμφωνα με την εταιρία λογιστικών και ελεγκτικών υπηρεσιών Moore Stephens.

    Τον τελευταίο χρόνο, αλυσίδες εστιατορίων όπως οι Carluccio’s, Prezzo, Jamie’s Italian και Strada έκλεισαν καταστήματά τους καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση της ζήτησης.

    «Το κλείσιμο καταστημάτων στον κλάδο των εστιατορίων έχει πάρει πλέον διαστάσεις επιδημίας», ανέφερε ο Τζέρεμι Γουίλμοντ, επικεφαλής του τμήματος αναδιαρθρώσεων και πτωχεύσεων στη Moore Stephens. «Ο αντίκτυπος είναι εμφανής σχεδόν σε κάθε κεντρικό δρόμο μεγάλης πόλης ή αστικού κέντρου».

    Η Moore Stephens ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Σεπτέμβριο του 2018 έκλεισαν 1.219 εστιατόρια σε όλη τη χώρα, από 985 το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο νωρίτερα.

    «Λόγω της αβεβαιότητας του Brexit και της αύξησης των επιτοκίων, φαίνεται ότι οι καταναλωτές σφίγγουν το ζωνάρι και τα περιττά έξοδα είναι το πρώτο που φεύγει», δήλωσε ο Γουίλμοντ.

    Οι καταναλωτικές δαπάνες στη Βρετανία αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα με τον βραδύτερο ρυθμό του τελευταίου και πλέον έτους και οι εταιρίες λιανικής πώλησης έχουν ήδη προβεί σε προειδοποιήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων.

    Σύμφωνα με την Moore Stephens, τα εστιατόρια δέχονται πιέσεις από την αύξηση των μισθών καθώς και τις υψηλότερες τιμές τροφίμων και ποτών εξαιτίας της υποχώρησης της ισοτιμίας της στερλίνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Πυρά» Μέι σε Τόνι Μπερ: Υπονομεύει το Brexit

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Brexit: Τυχόν συμφωνία θα υπάρξει την Πρωτοχρονιά

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Έξαλλος ο Γιούνκερ: Ας αποφασίσουν τι θέλουν οι Βρετανοί – Προετοιμαζόμαστε και για άτακτο Brexit



    ΣΧΟΛΙΑ