ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παγίωση του νησιωτικού ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που αντιμετώπισαν την μεταναστευτική κρίση φέρνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.
Η Λέσβος, η Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος υπόκεινταν σε νησιωτικό ΦΠΑ μειωμένο κατά 30% σε σχέση με αυτόν στην ενδοχώρα και το μέτρο ήταν προγραμματισμένο, βάσει της τελευταίας παράτασης που έλαβε να λήξει στις 30 Ιουνίου 2021.
Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι κ.κ. Μηταράκης και Σχοινάς «κλειδώνουν» την παγίωση του εν λόγω μέτρου δίνοντας λύσεις στους κατοίκους των νησιών αυτών.
Τα νησιά αυτά μέχρι πρότινος είχαν αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσης και έβλεπαν το μέτρο του νησιωτικού ΦΠΑ να παρατείνεται ανά εξάμηνο. Ωστόσο, χάρη στη μείωση των μεταναστευτικών ροών και την επιτάχυνση των διαδικασίων ασύλου, τα νησιά πλέον δεν θα εκπλήρωναν τις προϋποθέσεις παράτασης.
Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και τα νησιά αναμένεται να απολαυμάνουν παγιωμένο μειωμένο ΦΠΑ. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το επόμενο διάστημα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Παρατείνεται το νησιωτικό ΦΠΑ έως 30 Ιουνίου σε πέντε νησιά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιόν είδε ο Αδωνις στον Λευκό Οίκο, πότε πιάνει δουλειά ο Πιέρρ, ποιος υπουργός κερνάει κρασάκι, το dogfight στο Αιγαίο και το άγριο beef στη Βουλή
- Άδωνις Γεωργιάδης – ΗΠΑ: Πολλές κλινικές μελέτες έρχονται στην Ελλάδα – Με ποιες εταιρείες έγιναν επαφές
- Η ακρίβεια ως κληρονομιά: Lange & Söhne Lange 1 Daymatic HONEYGOLD®
- Έλλη Ιωάννου: Bliss, Asshole, το σουρεάλ στη σύγχρονη γλώσσα