• Οικονομία

    Ωδή Κρέτσου στη σύγχρονη οπτικοακουστική παραγωγή

    • NewsRoom
    λευτερης κρετσος

    Λευτέρης Κρέτσος


    Τη σημασία που έχει η οπτικοακουστική βιομηχανία στη διασφάλιση της δημοκρατίας και του πολιτισμού, αλλά και ως αναπτυξιακού εργαλείου για την οικονομία της χώρας, υπογράμμισε ο Έλληνας υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην έναρξη του φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου», που έλαβε χώρα στη Λευκωσία.

    Ο υφυπουργός στο χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώστηκε από την Αικατερίνη Λάμπρου, προϊσταμένη του ΓΤΕ, της ελληνικής πρεσβείας της Λευκωσίας, υποστήριξε ότι, αν το ελληνικό κράτος επιδείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της σύγχρονης οπτικοακουστικής παραγωγής μπορεί να ωφεληθεί πολλαπλά. Ανέφερε χαρακτηριστικά τα επιχειρήματα:

    • Στηρίζει τις ιδέες, τις προσπάθειες και το έργο Ελλήνων και ξένων δημιουργών, τόσο μέσα στον κύκλο παραγωγής και εργασιών ως το τελικό αποτέλεσμα όσο και στην προώθηση των παραγωγών σε φεστιβάλ και φόρουμ σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ασία και την Ευρώπη,
    • Συμβάλλει στη θετική αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και
    • Συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

    Δεν παρέλειψε, επιπλέον, να αναφέρει και τον οικονομικό παράγοντα, τονίζοντας την επιστροφή του 35% τω εξόδων από γυρίσματα στην Ελλάδα, αλλά και την προοπτική της δημιουργίας ενός νέου οικονομικού περιβάλλοντος, που θα προσελκύει παραγωγές και συμπαραγωγές στη χώρα μας.

    Από κοινού το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και οι αρμόδιοι κυπριακοί φορείς στοχεύουν στο να φέρουν κοντά το κοινό με δημιουργούς της διεθνούς οπτικοακουστικής βιομηχανίας αλλά και με εναλλακτικές φόρμες παραγωγής. Στην κατηγορία αυτή, υπάρχουν σημαντικοί εκπρόσωποι, που καταβάλλουν τις μέγιστες προσπάθειες για την ανάπτυξη της πειραματικής, εναλλακτικής κινηματογραφικής παραγωγής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο. Την παραγωγή αυτή ο υφυπουργός χαρακτήρισε «Ιδιαίτερα σημαντική σε καιρούς κρίσης για την ανάδειξη και τη μελέτη της Ανθρώπινης Κατάστασης σε όλο τον κόσμο».

    Στο χαιρετισμό αναφέρθηκε, επίσης, η συμμετοχή, στο φετινό Φεστιβάλ, του αφιερώματος στην Ελληνίδα Εύα Στεφανή, ντοκιμαντερίστρια και σκηνοθέτη του πειραματικού σινεμά. Ο υφυπουργός έκανε μνεία για το Φεστιβάλ και στη συμμετοχή και την ομιλία του Δημήτρη Μπάμπα, εκδότη του ψηφιακού περιοδικού «Σινεφίλια» (Cinephilia).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προς υλοποίηση το Εθνικό Αποθετήριο Οπτικοακουστικών Αρχείων από το ΕΚΟΜΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται τον Μάρτιο το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Δείτε το πλήρες πρόγραμμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η μυστηριώδης εξαφάνιση της πιο ακριβοπληρωμένης ηθοποιού της Κίνας και το σκάνδαλο της κινηματογραφικής βιομηχανίας



    ΣΧΟΛΙΑ