Οικονομία

Ντομπρόφσκις: Εφικτή η ολοκλήρωση του προγράμματος της Ελλάδας τον Αύγουστο

  • NewsRoom
Ντομπρόβσκις

O αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις


Υπάρχουν σήμερα όλες οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος της Ελλάδας τον Αύγουστο του 2018 και τη χρηματοδότησή της στη συνέχεια από τις αγορές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

Ερωτηθείς, αν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές τον Αύγουστο, ο κ. Ντομπρόφσκις απάντησε: «Είναι σε εξέλιξη τώρα μία αξιολόγηση του προγράμματος. Πρέπει να λεχθεί ότι τα πράγματα είναι γενικά σε τροχιά. Η Ελλάδα έχει επανέλθει στην ανάπτυξη, εκπληρώνει και στην πραγματικότητα έχει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τους δημοσιονομικούς της στόχους. Ετοιμάζεται και ο προϋπολογισμός για το επόμενο έτος, ο οποίος σέβεται το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Επομένως, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, που ελπίζουμε ότι μπορεί να γίνει σχετικά σύντομα, θα πρέπει να αρχίσουμε τις προετοιμασίες για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Αυτή τη στιγμή, όμως, θα έλεγα ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε θα μπορούσαμε πράγματι να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα, όπως προβλέπεται, τον Αύγουστο και μετά το οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να επανέλθει στη χρηματοδότηση από τις αγορές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αξιωματούχος Ευρωζώνης: Απροσδόκητα θετική πρόοδος για τo κλείσιμο της αξιολόγησης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Πειραιώς: Πώς σκοπεύει να μειώσει κατά 12 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια έως το 2019

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κωδικός Πλειστηριασμοί: Το 70% των ακινήτων στα χέρια των τραπεζών