• Οικονομία

    CNN: Όταν ο Τσίπρας αποκαλούσε διαβολικό τον Τραμπ

    • NewsRoom
    τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Αλέξη Τσίπρα δεν απασχολεί μόνο τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, αλλά και τα αμερικανικά, με το CNN να επικεντρώνεται, μάλιστα, στα αρνητικά σχόλια που έχει κάνει κατά το παρελθόν ο Έλληνας πρωθυπουργός για τον Τραμπ.

    «Όταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα καθίσει να συζητήσει την Τρίτη με τον αριστερό Έλληνα ομόλογο του, τον Αλέξη Τσίπρα, θα βρεθεί απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος πέρυσι προειδοποιούσε τους πολίτες της χώρας του ότι ο Τραμπ αντιπροσωπεύει ένα σωρό διαβολικών ιδεών που δεν έχουν καμία θέση στη δυτική δημοκρατία» επισημαίνει σε δημοσίευμά του το CNN.

    Τώρα που ο Τραμπ είναι πλέον πρόεδρος, ο Τσίπρας είναι μεταξύ των ηγετών που ελπίζουν να έχει ξεχαστεί η κριτική τους κατά του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, ο οποίος όμως είναι γνωστός για τη μνησικακία του και θυμάται και την παραμικρή λεπτομέρεια, αναφέρει το CNN.

    Στο πρόσωπο του Τσίπρα, ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει έναν σοσιαλιστή ηγέτη, η χώρα του οποίου βασίζεται εδώ και χρόνια σε διεθνή οικονομική στήριξη για να αντιμετωπίσει μια ασφυκτική κρίση χρέους, κάτι, που όπως σχολιάζει το CNN, δεν συνάδει καθόλου με τις απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο Τραμπ, ότι οι χώρες πρέπει να φέρουν οι ίδιες την ευθύνη για τα προβλήματά τους.

    «Όμως, με τη διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας να εντείνεται, ο Τραμπ βρίσκει ένα πρόθυμο συνεργάτη στην Αθήνα σε μια στιγμή αστάθειας στην περιοχή. Και παρά τις οικονομικές δυσκολίες της, η Ελλάδα είναι ένα από τα λίγα μέλη του ΝΑΤΟ που ικανοποιεί το κατώτατο όριο των αμυντικών δαπανών της συμμαχίας» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραμπ-Τσίπρας : Τι θα συζητήσουν οι δυο άνδρες για την ενέργεια. Το παρασκήνιο και τα ονόματα
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα πέσει τελικά «black» στην επένδυση της BlackRock στον Κηφισό;
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο σφυρί με δημοπρασίες τα ακίνητα των τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ