• Οικονομία

    New York Fed: Σχετικά σταθερές οι απόψεις των καταναλωτών για τον πληθωρισμό

    • NewsRoom
    Το κτήριο της FED Νέας Υόρκης

    Το κτήριο της FED Νέας Υόρκης


    Ελάχιστα άλλαξε τον Αύγουστο η γενική άποψη των Αμερικανών για τον πληθωρισμό, παρ’ όλο που περιμένουν νέες αυξήσεις στις τιμές για πράγματα όπως το ενοίκιο, οι κατοικίες και τα τρόφιμα, σύμφωνα με σχετική έρευνα της New York Fed, όπως μεταδίδει το Reuters.

    Στην Έρευνα Καταναλωτικού Κλίματος για τον Αύγουστο, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η τράπεζα αναφέρει ότι οι ερωτηθέντες βλέπουν τον πληθωρισμό σε ένα χρόνο από τώρα στο 3,6%, από 3,5% τον Ιούλιο, ενώ σε τρία χρόνια από τώρα εκτιμούν ότι θα φτάσει στο 2,8% έναντι 2,9% τον Ιούλιο.

    Η έρευνα βρήκε ότι οι καταναλωτές περιμένουν οι τιμές να συνεχίσουν να ενισχύονται σε βασικές κατηγορίες, όπως η βενζίνη, τα τρόφιμα, το ενοίκιο, το ιατρικό κόστος και το κολέγιο. Οι ερωτηθέντες προέβλεψαν επίσης ότι οι τιμές των κατοικιών θα αυξηθούν κατά 3,1%, η υψηλότερη μέτρηση από τον Ιούλιο του 2022.

    Η έρευνα της Fed της Νέας Υόρκης δημοσιεύτηκε λίγο πριν την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve στις 19-20 Σεπτεμβρίου. Οι αναλυτές περιμένουν η Fed να κρατήσει τα επιτόκια της αμετάβλητα στο 5,25% με 5,5%, μετά την αύξηση του Ιουλίου κατά 25 μονάδες βάσης.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Το ΠΑΣΟΚ ζητεί σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Θεσσαλία

    Νέα άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0,34 ο Stoxx 600

    Μασούτης: Στο πλευρό των πλημμυροπαθών με εκπτώσεις και προσφορά τροφίμων και νερών



    ΣΧΟΛΙΑ