ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε… ξέρα φαίνεται ότι έπεσε η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup που ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι στις 4 και συνεχιζόταν όλη την νύχτα, μέχρι σήμερα το πρωί.
Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Μάριο Σεντένο, έπειτα από 16 ώρες διαπραγματεύσεων οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έφτασαν κοντά σε μια συμφωνία, αλλά «δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί».
Η τηλεδιάσκεψη διακόπτεται και θα συνεχιστεί αύριο, έγραψε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Στόχος παραμένει ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας απέναντι στον ιό για την προστασία των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των κρατών, όπως και ένα επαρκές σχέδιο ανάκαμψης.
After 16h of discussions we came close to a deal but we are not there yet.
I suspended the #Eurogroup & continue tomorrow, thu.
My goal remains: A strong EU safety net against fallout of #covid19 (to shield workers, firms &countries)& commit/ to a sizeable recovery plan pic.twitter.com/wLRhcbR9O1— Mário Centeno (@mariofcenteno) April 8, 2020
Η μαραθώνια συνεδρίαση διεκόπη αρκετές φορές στη διάρκεια της νύχτας για διμερείς διαπραγματεύσεις.
Η πρώτη διακοπή έγινε στις 9 χθες το βράδυ και η συνεδρίαση ξεκίνησε εκ νέου λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα για να ξαναδιακοπεί στις 2.
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρχαν πληροφορίες πως ούτε η Ιταλία ούτε η Γερμανία με τους συμμάχους της έκαναν πίσω στις θέσεις τους.
Μάλιστα, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Αυστρία αξίωναν μνημονιακούς όρους, προκειμένου να δοθεί βοήθεια στις χώρες του Νότου που μετρούν εκατόμβες νεκρών από την πανδημία.
Πληροφορίες του mononews.gr ανέφεραν ότι η Ολλανδία λειτουργούσε σε ρόλο «λαγού» της Γερμανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ακύρωσε προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηγάκης στην εξεταστική επιτροπή: «Επί των ημερών μας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ λειτούργησε απολύτως εύρυθμα»
- Ideal: Στο 4,72% αυξήθηκε το ποσοστό ιδίων μετοχών
- Αιγάλεω: Σύλληψη τριών νεαρών για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκε πάνω από ένα κιλό κάνναβης
- Ιράν: Σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης προσέγγισαν αμερικανικό τάνκερ στο στενό του Ορμούζ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.