• Οικονομία

    «Ναυάγιο» στο Eurogroup – Διακοπή της τηλεδιάσκεψης και επανάληψη την Πέμπτη

    • NewsRoom

    Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας


    Σε… ξέρα φαίνεται ότι έπεσε η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup που ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι στις 4 και συνεχιζόταν όλη την νύχτα, μέχρι σήμερα το πρωί.

    Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Μάριο Σεντένο, έπειτα από 16 ώρες διαπραγματεύσεων οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έφτασαν κοντά σε μια συμφωνία, αλλά «δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί».

    Η τηλεδιάσκεψη διακόπτεται και θα συνεχιστεί αύριο, έγραψε ο επικεφαλής του Eurogroup.

    Στόχος παραμένει ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας απέναντι στον ιό για την προστασία των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των κρατών, όπως και ένα επαρκές σχέδιο ανάκαμψης.

    Η μαραθώνια συνεδρίαση διεκόπη αρκετές φορές στη διάρκεια της νύχτας για διμερείς διαπραγματεύσεις.

    Η πρώτη διακοπή έγινε στις 9 χθες το βράδυ και η συνεδρίαση ξεκίνησε εκ νέου λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα για να ξαναδιακοπεί στις 2.

    Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρχαν πληροφορίες πως ούτε η Ιταλία ούτε η Γερμανία με τους συμμάχους της έκαναν πίσω στις θέσεις τους.

    Μάλιστα, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Αυστρία αξίωναν μνημονιακούς όρους, προκειμένου να δοθεί βοήθεια στις χώρες του Νότου που μετρούν εκατόμβες νεκρών από την πανδημία.

    Πληροφορίες του mononews.gr ανέφεραν ότι η Ολλανδία λειτουργούσε σε ρόλο «λαγού» της Γερμανίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ακύρωσε προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.



    ΣΧΟΛΙΑ