• Οικονομία

  Μείωση ενοικίου: Λήγει η προθεσμία των δηλώσεων Covid – Σε ποιους αφορά

  • NewsRoom


  Σε ισχύ βρίσκεται ακόμη η δυνατότητα μείωσης ενοικίου, ως μέτρο στήριξης στις οικονομικές συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού

  Προ ολίγων ημερών, η ΠΟΜΙΔΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία περιλαμβάνονται οι οδηγίες για το πώς επιτυγχάνονται οι συμφωνίες στο πλαίσιο της προαιρετικής μείωσης ενοικίου. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω μέτρο ισχύει για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, για συγκεκριμένες κατηγορίες.

  Χθες, ωστόσο, μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινωθούν άμεσα οι ρυθμίσεις για τα ενοίκια Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2020 και να υπαχθούν και τα νομικά πρόσωπα-εκμισθωτές στις διατάξεις των προαιρετικών μειώσεων.

  Σημειώνεται ότι την προσεχή Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, λήγει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων Covid από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που είχε παραταθεί με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

  Σύμφωνα με την ΕΡΤ η συγκεκριμένη προθεσμία αφορά σε:

  α) αρχικές δηλώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο, για όσους δεν έχουν ακόμα υποβάλει αρχικές δηλώσεις και
  β) τροποποιητικές δηλώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο.

  Διευκρινίζεται ότι οι αρχικές ή τροποποιητικές «Δηλώσεις Covid» για τον μήνα Σεπτέμβριο μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την 20η Οκτωβρίου 2020. Προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί η υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

  Η αποδοχή των «Δηλώσεων Covid» από τους μισθωτές γίνεται μέσα σε επτά ημέρες από τη λήξη των σχετικών προθεσμιών. Εάν η αποδοχή δεν διενεργηθεί εντός της ως άνω προθεσμίας, θεωρείται ότι η «Δήλωση Covid» έχει γίνει αποδεκτή από τον μισθωτή.

  Επιπλέον, παρατείνεται έως και τις 20 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία υποβολής των αρχικών «Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής», με ημερομηνία αναχώρησης του μισθωτή από 1/8/2020 έως και 31/08/2020 ή των αρχικών «Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής», με ημερομηνία ακύρωσης της μίσθωσης από 1/8/2020 έως και 31/08/2020.

  Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση  ΣΧΟΛΙΑ