• Οικονομία

    Μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης και σε περισσότερους δικαιούχους – Το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


    Μεγάλη διεύρυνση των δικαιούχων, αλλά και των ποσών για το φετινό επίδομα θέρμανσης σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο, με φόντο τις μεγάλες αυξήσεις στο πετρέλαιο.

    Σύμφωνα με τους πρατηριούχους, με βάση τις τρέχουσες τιμές, αν ξεκινούσε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του θα άγγιζε τα 1,60 – 1,62 ευρώ το λίτρο.

    Ωστόσο, σε αυτή την τιμή περιλαμβάνεται και η επιδότηση των 0,15 ευρώ το λίτρο που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στο πετρέλαιο από τον περασμένο Μάιο. Όπως αναφέρουν οι πρατηριούχοι, σε περίπτωση που το συγκεκριμένο μέτρο καταργηθεί, τότε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα εκτοξευθεί στα 1,75 – 1,77 ευρώ το λίτρο.

    Στους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου είναι να αυξηθούν τα ποσά της φετινής επιδότησης κατά σχεδόν 20%. Πέρυσι ξεκινούν από τα 100 ευρώ και έφταναν έως και τα 750 ευρώ, ενώ το συνολικό κονδύλι από τα 165 εκατ. ευρώ πέρυσι αναμένεται φέτος να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

    Επίσης, στο τραπέζι βρίσκεται το άνοιγμα της βεντάλιας των δικαιούχων με αύξηση των εισοδηματικών ορίων έως τις 45.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας.

    Σημειώνεται πως πέρυσι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης ήταν όσοι είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, έως:

    • 14.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και
    • 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τους έγγαμους που υποβάλλουν φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Δυόμιση φορές πάνω το κόστος φυσικού αερίου φέτος- Επίδομα θέρμανσης το νέο στοίχημα για την κυβέρνηση

     



    ΣΧΟΛΙΑ