• Οικονομία

    Με voucher η αναβάθμιση ταμειακών μηχανών και POS – Πώς θα πάρουν οι επιχειρήσεις κουπόνια 150-350 ευρώ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    γονικές παροχές - ΑΑΔΕ - Πιτσιλής - φοροδιαφυγή

    Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής της ΑΑΔΕ


    Στον ψηφιακό κόσμο βάζει το κράτος όσες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν σύγχρονες ταμειακές μηχανές ή POS. Η αναβάθμισή τους θα πραγματοποιηθεί με «κουπόνια» τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται σε 162,4 εκατ. ευρώ και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των μηχανημάτων POS (100.000 συσκευές) αλλά και των ταμειακών μηχανών (500.000 συσκευές). Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, τα «vouchers» θα αγγίζουν τα 150 – 350 ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες και το μέγεθός τους.

    Το Πρόγραμμα III χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη Δράση του ΤΑΑ – 16706 με τίτλο: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

    Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος ΙΙΙ επιμερίζεται σε κατηγορίες ως εξής:

    • Για τις δαπάνες της Κατηγορίας 1 (Αντικατάσταση EFT/POS), ο προϋπολογισμός ανέρχεται έως του ποσού των 15.000.000,00€.
    • Για τις δαπάνες της Κατηγορίας 2 (Τιμολόγηση επί αυτοκινήτου), ο προϋπολογισμός ανέρχεται έως του ποσού των 20.000.000,00€.
    • Για τις δαπάνες της κατηγορίας 3 (Πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης), ο προϋπολογισμός ανέρχεται έως του ποσού των 33.210.000,00€.
    • Για τις δαπάνες της κατηγορίας 4 (Αναβάθμιση ΦΤΜ, ΑΔΗΜΕ για διασύνδεση με POS), ο προϋπολογισμός ανέρχεται έως του ποσού των 37.000.000,00€.
    • Για τις δαπάνες της κατηγορίας 5 (Αντικατάσταση ΕΑΦΔΣΣ), ο προϋπολογισμός ανέρχεται έως του ποσού των 45.500.000,00€.
    • Για τις δαπάνες της κατηγορίας 6 (Αντικατάσταση ΦΗΜ παλαιών προδιαγραφών), ο προϋπολογισμός ανέρχεται έως του ποσού των 11.730.000,00€.

    Στόχος είναι μέσα από αυτή την αναβάθμιση οι ταμειακές και τα POS να μπορούν να στέλνουν σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα για κάθε συναλλαγή στα συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

    Το κουπόνι θα μπορεί να εξαργυρώνεται σε ειδική πλατφόρμα αγοράς (Digital Marketplace) όπου θα είναι διαθέσιμες υπηρεσίες και προϊόντα που θα μπορούν να προμηθευτούν οι επιχειρήσεις. Στην πράξη, θα υπάρχει μια λίστα με τους εγκεκριμένους προμηθευτές που θα «ανεβάζουν» στην πλατφόρμα τις προσφερόμενες τεχνολογικές εφαρμογές (POS, ταμειακές κ.ά.).

    Πώς χρησιμοποιούνται τα vouchers

    Στόχος είναι να προωθηθεί η ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και συγκεκριμένα στις ηλεκτρονικές πληρωμές, στις ηλεκτρονικές πωλήσεις και στις εφαρμογές ηλεκτρονικής τιμολόγησης, στα εργαλεία ψηφιακής διαφήμισης, στα συστήματα τηλεργασίας, στην επιχειρηματική αναλυτική, στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων, στις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων και αποκατάστασης σε περίπτωση καταστροφής, στην τεχνητή νοημοσύνη, στο διαδίκτυο των πραγμάτων, στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για ανέπαφη εξυπηρέτηση, στα συστήματα κυβερνοασφάλειας, στις υποδομές και υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, στα υποδείγματα και στο λογισμικό βιομηχανικών πλατφορμών δεδομένων, στην αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών και του οικοσυστήματος των POS.

    Οι Επιλέξιμες Ενέργειες και δαπάνες

    Διαβάστε επίσης

    Ταμείο Ανάκαμψης: Τομή για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS

     



    ΣΧΟΛΙΑ