ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναλάβει επενδυτική πρωτοβουλία ύψους 37 δισ. ευρώ στο πλαίσιο πακέτου μέτρων για την προστασία των οικονομιών της Ένωσης απέναντι στις επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Αλλά μέτρα που η Κομισιόν θα αναλάβει για να στηρίξει τις οικονομίες των χωρών μελών είναι η ευελιξία ως προς τα δημοσιονομικά ελλείμματα και την κρατική βοήθεια, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η ΕΕ θα εγγυηθεί επίσης την χορήγηση 8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δάνεια προς 100.000 επιχειρήσεις για την στήριξη του επιχειρηματικού τομέα, πρόσθεσε.
«Είμαι πεπεισμένη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αντέξει αυτό το σοκ… Αλλά κάθε κράτος μέλος πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και η Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο θα πρέπει να είναι αποφασιστική, συντονισμένη και ενωμένη».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άντονι Κωνσταντίνου: O γνήσιος «Λύκος της Wall Street» δεν βρίσκεται πια κοντά μας, ή μήπως όχι;
- ΕΕ: 13 χώρες στηρίζουν την ελληνική πρωτοβουλία για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο
- Σεϊνμπάουμ: Η διακίνηση φαιντανύλης από το Μεξικό στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 40%
- Τραμπ κατά Πάουελ: Ο «Πολυ Αργός» είναι καταστροφή – Μας κοστίζει μια περιουσία
