Οικονομία

Kοινωνικό μέρισμα: IBAN και παγίδες που πρέπει να αποφύγετε

  • NewsRoom


Με μεγάλη προσοχή θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους οι υποψήφιοι δικαιούχοι Κοινωνικού Μερίσματος που θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους από τις 17 έως και τις 27 Δεκεμβρίου.

Η προσοχή εστιάζεται στη σωστή συμπλήρωση του IBAN και αυτό διότι:

-Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο να είστε υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος, δε θα πραγματοποιηθεί πληρωμή ακόμη και αν καλύπτετε τα κριτήρια. Για τον λόγο αυτό, το ΥΠΟΙΚ εισηγείται να χρησιμοποιήσετε τυχόν δηλωμένο ακατάσχετο λογαριασμό, τον λογαριασμό μισθοδοσίας ή είσπραξης σύνταξης ή επιδομάτων (ανεργίας, ΚΕΑ κτλ), εάν υπάρχει, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την πίστωση των χρημάτων στον λογαριασμό σας.

-Σε περίπτωση που από λάθος δηλωθεί ενεργός λογαριασμός IBAN ο οποίος δεν ανήκει στον δικαιούχο ή συνδικαιούχο του μερίσματος (ανήκει δηλαδή σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο), ενδέχεται η πληρωμή να προχωρήσει κανονικά καθώς δεν είναι πάντοτε δυνατός ο έλεγχος του συνδυασμού του ΑΦΜ με το IBAN. Σε αυτή την περίπτωση θα εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα από κάποιον άλλον. Απαιτείται επομένως μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση του πεδίου του IBAN.


ΣΧΟΛΙΑ