• Οικονομία

    Και οι επιστήμονες στο 800άρι, κλειδώνει την Κυριακή στις επαφές του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο

    Χρήστος Σταϊκούρας


    Βρέθηκε η χρυσή τομή κατόπιν τηλεδιασκέψεων και επαφών του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο το πρωί του Σαββάτου, οι οποίες θα συνεχιστούν και την Κυριακή και τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, το «800άρι» θα λάβουν και οι επιστήμονες.

    Που σημαίνει ότι το voutcher των 600 ευρώ, το οποίο, θα πληρωνόταν μέσω κοινοτικού προγράμματος ΕΣΠΑ με την μορφή επιδότησης για συμμετοχή σε πρόγραμμα εκπαίδευσης, δεν ισχύει και οι επιστήμονες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, θα ενταχθούν στο σχέδιο ενίσχυσης της κυβέρνησης, πληρωμένων βεβαίως και των ασφαλιστικών τους εισφορών. Αυτό σημαίνει ότι στα ήδη 2 δις. ευρώ που έχουν δοθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, μόνο τον Μάρτιο, θα προστεθούν, επίσης, άλλα περίπου 200 εκατ. Ευρώ (μαζί με τις εισφορές τους).

    Για το πρωί της Κυριακής έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο και το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να οριστικοποιηθεί η παρέμβαση και βεβαίως το ύψος της.

    Δεν θα πρέπει να αποκλείονται ανακοινώσεις ακόμα και την Δευτέρα.

    Σημειώνεται ότι το τελευταίο διήμερο υπήρχε έντονη διαμαρτυρία από τους δικηγόρους, οι οποίοι προέβαλαν το επιχείρημα ότι δεν έχουν έσοδα από τη στιγμή που τα δικαστήρια είναι κλειστά. Επίσης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρας είχε νωρίτερα τηλε/ενημερώσεις με εκπροσώπους των επιστημονικών κλάδων της χώρας.



    ΣΧΟΛΙΑ