• Οικονομία

    Καταβολή αποζημίωσης 800 ευρώ σε 5.621 εργαζόμενους

    Yπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης


    Σήμερα το απόγευμα θα ολοκληρωθεί η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ σε 5.621 εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονταν σε αναστολή τον μήνα Νοέμβριο.

    Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ποσού ύψους 3.607.815 ευρώ προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους:

    Α) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά τον μήνα Νοέμβριο προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 3,385 εκατ. ευρώ σε 5.161 δικαιούχους.

    Β) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 168.060 ευρώ σε 358 δικαιούχους.

    Γ) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 54.468 ευρώ σε 102 δικαιούχους.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητρώο Καλλιτεχνών: Αποζημίωση για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και σε όσους εγγραφούν έως 10 Ιανουαρίου

    Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πότε θα αποπληρωθούν οι αναστολές Δεκεμβρίου των 534 ευρώ

    Υπουργείο Ναυτιλίας: Πρόσθετη στήριξη ναυτικών, ακτοπλοΐας και νησιών



    ΣΧΟΛΙΑ