• Οικονομία

    Ρέγκλινγκ: «Τα κόκκινα δάνεια είναι το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα»

    • NewsRoom
    ΕSM

    Klaus Regling-Επικεφαλής European Stability Mechanism (ESM)


    Επιτακτική είναι η ανάγκη να προχωρήσει με όσο το δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς η διαδικασία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σύμφωνα με την εκτίμηση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

    Αυτά δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ σε ερώτηση που δέχθηκε στο Λουξεμβούργο, σχετικά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το σχέδιο «Ηρακλής» της ελληνικής κυβέρνησης.

    «Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, καθώς το ποσοστό τους είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη», τόνισε ο Κ. Ρέγκλινγκ. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ήδη μια μείωση, η οποία φυσικά και αποτελεί φυσική εξέλιξη, υπογραμμίζοντας όμως ότι το σημείο εκκίνησης ήταν πολύ υψηλό.

    Επεσήμανε ότι είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με γνώμονα τη μείωσή τους, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι το εν λόγω ζήτημα έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί μεταξύ του ίδιου και του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, σε συνάντηση που θα έχουν οι δυο τους αργότερα σήμερα, στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

    Ο Κ. Ρέγκλινγκ κατέληξε, λέγοντας: «Είναι σημαντικό αυτή η διαδικασία να συνεχιστεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παίξουν και πάλι το ρόλο που παίζουν σε κάθε υγιή οικονομία, παρέχοντας δάνεια».



    ΣΧΟΛΙΑ