• Τράπεζες

    JPMorgan: Γιατί καλείται να καταβάλει πρόστιμα $350 εκατ. σε δύο ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Jamie Dimon, CEO JP Morgan

    Τζέιμς Ντάιμον, CEO JPMorgan


    Ποσό περίπου 350 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να καταβάλει η JPMorgan σε δύο ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, για την αναφορά ελλιπών δεδομένων συναλλαγών σε πλατφόρμες επιτήρησης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

    Απαντώντας σε κυβερνητικά ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες συναλλαγών της, η τράπεζα ανέφερε ότι ορισμένα δεδομένα συναλλαγών και παραγγελιών μέσω της μονάδας της Corporate and Investment Bank, δεν τροφοδοτήθηκαν στις πλατφόρμες εποπτείας του εμπορίου.

    «Παρόλο που τα κενά που εντοπίστηκαν αντιπροσωπεύουν ένα κλάσμα της συνολικής δραστηριότητας στην Εταιρική και Επενδυτική Τράπεζα (CIB), το κενό δεδομένων σε έναν χώρο, ο οποίος αποτελείτο σε μεγάλο βαθμό από δραστηριότητα πρόσβασης σε χορηγούμενους πελάτες, ήταν σημαντικό», σημείωσε η εταιρεία.

    Η JPMorgan ανέφερε ότι «δεν έχει εντοπίσει καμία παράτυπη συμπεριφορά εργαζομένου, ζημία σε πελάτες ή στην αγορά».

    Οι κυρώσεις 350 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να επιλύσουν το ζήτημα με δύο ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, εξήγησε η τράπεζα, χωρίς να διευκρινίσει ποιες υπηρεσίες εμπλέκονται στην υπόθεση.

    Πρόσθεσε ωστόσο ότι, βρίσκεται σε «προχωρημένες διαπραγματεύσεις» με μια τρίτη ρυθμιστική αρχή, η οποία ενδέχεται να μην οδηγήσει σε επίλυση του θέματος.

    Διαβάστε επίσης: 

    Αποκλειστικό: Τι ζητά η JPMorgan για τη Viva Wallet – Τι λένε οι Αμερικανοί στην αγωγή για την πλευρά Καρώνη

    Πηγές JPMorgan στο mononews: Εμείς κάναμε πρώτοι αγωγή κατά της Viva Wallet

    JPMorgan: Επένδυση μαμούθ στις ΗΠΑ – Πού ανοίγει 500 νέα υποκαταστήματα



    ΣΧΟΛΙΑ