ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, το πρώτο τρίμηνο του 2022 οι αυξήσεις του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία θα αγγίξουν, αντίστοιχα, το 41,8% και 55%.
Η κυβέρνηση Ντράγκι προσπάθησε να περιορίσει τις ανατιμήσεις, διαθέτοντας 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ.
Χωρίς την κρατική αυτή παρέμβαση, η αύξηση του φυσικού αερίου θα έφτανε το 59,2% και του ηλεκτρικού ρεύματος το 65%. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, κατά μέσο όρο, κάθε νοικοκυριό της χώρας, το 2022 θα αναγκαστεί να ξοδέψει 994 ευρώ περισσότερα απ΄ότι την φετινή χρονιά.
Προς το παρόν, ως επιπλέον διευκόλυνση, προβλέπεται η δυνατότητα καταβολής των οφειλόμενων ποσών σε δέκα μηνιαίες δόσεις. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, όμως, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό της χρονιάς, τόνισε ότι η κυβέρνησή του προτίθεται να εγκρίνει και νέα οικονομική στήριξη, για τους άνεργους πολίτες και να νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Μπρα Ντε Φερ ΔΕΠΑ-Gazprom για την τιμολόγηση του φυσικού αερίου-Όλο το παρασκήνιο
Πούτιν: Ο αγωγός Nord Stream-2 θα σταθεροποιήσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απειλές Τραμπ κατά του Χαμενεΐ: Θα πρέπει τώρα να ανησυχεί πάρα πολύ
- Χρύσα Αράπογλου (Δήμαρχος Καλαμαριάς): Έκανα χρήση ΑΙ για την Μαρίνα – Το 1% των εσόδων θα αποδίδεται στο Δήμο, λέει το Υπερταμείο
- Ζελένσκι: Οι τριμερείς συνομιλίες πρέπει να οδηγήσουν στην ειρήνη – Χρειάζεται εντονότερη πίεση σε βάρος της Ρωσίας
- Wall Street: Νέο τεχνολογικό sell-off πιέζει τον Nasdaq – Ανοδικά ο Dow Jones χάρη στην Amgen
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.