ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το 23,1% των νοικοκυριών στην Ιταλία το 2024 αντιμετώπισε κίνδυνο ένδειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με έκθεση του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat.
Το αντίστοιχο ποσοστό, το 2023 ήταν 22,8%. Παράλληλα, πέρυσι στην Ιταλία το 10,3% των κατοίκων ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το 2023 το σχετικό ποσοστό ήταν 9,9%.
Το Istat προσθέτει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος κοινωνικού αποκλεισμού αφορά μονογονεϊκές οικογένειες και πολίτες κάτω των τριάντα πέντε ετών, οι οποίοι ζουν μόνοι. Σχετικά, δε, με τις διάφορες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, το υψηλότερο ποσοστό ένδειας και κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφεται στην Κάτω Ιταλία, με το 39,2% του συνόλου.
Για τα οικονομικά αυτά αποτελέσματα έντονη είναι η κριτική προς την ακροδεξιά κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι που φαίνεται να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις για βελτίωση των βιοτικών συνθηκών των πολιτών.
«Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι παρουσιάζει μια Ιταλία η οποία δεν υπάρχει. Πρέπει να βρει και να πάρει χρήματα, από εκεί που πραγματικά υπάρχουν», σχολίασε ο γραμματέας του συνδικάτου CGIL, Mαουρίτσιο Λαντίνι.
Ο πρόεδρος, δε, της Ιταλικής Ένωσης Καταναλωτών, Μασιμιλάνο Ντόνα, υπογράμμισε πως «όταν τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού βρίσκεται κοντά στο όριο της φτώχειας, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα πολιτισμένο κράτος».
Διαβάστε επίσης:
Ηγέτες της Ναυτιλίας συμμετέχουν στο νέο Ναυτιλιακό Consortium του MIT
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα 880 ευρώ ο κατώτατος μισθός, οι ανακοινώσεις στο υπουργικό συμβούλιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη