• Οικονομία

    Ήπια πτώση του χρυσού λόγω της έκθεσης των ΗΠΑ για τις θέσεις εργασίας

    • NewsRoom
    Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού


    Ο χρυσός σημείωσε πτώση στο Χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης λόγω της έκθεσης των ΗΠΑ για τις 528.000 νέες θέσεις εργασίας. Αυτή η ενθαρρυντική έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αμβλύνει τις ανησυχίες για την ύφεση και ενίσχυσε τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα τηρήσει την επιθετική της πορεία σύσφιξης.

    Οι τιμές

    • Ο χρυσός Δεκεμβρίου υποχώρησε 13,20 $ ή 0,7%, στα 1.778 $ ανά ουγγιά.
    • Το ασήμι Σεπτεμβρίου υποχώρησε 29 σεντς, ή 1,4%, για να διαπραγματευτεί στα 19,84 $ ανά ουγγιά.
    • Το παλλάδιο Σεπτεμβρίου κέρδισε 54,50 $ ή 2,6%, στα 2.132 $ ανά ουγγιά,
    • η πλατίνα Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 3,80 $ ή 0,4% στα 928,70 $ ανά ουγγιά.
    • Ο χαλκός Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 8 σεντς, στα 3,569 δολάρια ανά λίβρα.

    Τι λένε οι αναλυτές

    «Ο χρυσός είχε πρόσφατα συσπειρωθεί στη σκέψη ότι η Fed θα αλλάξει. Αλλά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας δείχνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι ισχυρή και αυτό μπορεί να ωθήσει τη Fed να είναι πιο επιθετική, κάτι που δεν είναι καλή ιστορία για τον χρυσό», δήλωσε ο Bart Melek, επικεφαλής στρατηγικών εμπορευμάτων στην TD Securities.

    Ένα περιβάλλον υψηλού επιτοκίου βλάπτει τον χρυσό καθώς δεν αποφέρει τόκο. Οι εργοδότες των ΗΠΑ προσέλαβαν πολύ περισσότερους εργαζομένους από ό,τι αναμενόταν τον Ιούλιο, με το ποσοστό ανεργίας να πέφτει στο χαμηλό προ της πανδημίας 3,5%.

    Μια θετική εικόνα απασχόλησης δίνει στη Fed περαιτέρω περιθώρια για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων χωρίς να διακινδυνεύει να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση και τα ανοδικά κέρδη του χρυσού είναι πιθανό να περιοριστούν στα 1.800 δολάρια, δήλωσε σε σημείωμα ο Ρούπερτ Ρόουλινγκ, αναλυτής αγοράς της Kinesis Money. Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 1,1%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές, ενώ οι αποδόσεις του αμερικανικού δημοσίου επέτειναν την άνοδό τους μετά τα στοιχεία.

    Από τη φυσική πλευρά, τα ασφάλιστρα χρυσού στην Κίνα αυξήθηκαν αυτήν την εβδομάδα λόγω της ζήτησης για ασφαλή καταφύγιο λόγω της αυξανόμενης έντασης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ταϊβάν.

    «Εάν υπάρχει ένα αναδυόμενο παράθυρο σε γεωπολιτικά ζητήματα, τότε αυτό θα βοηθήσει τον χρυσό, αλλά δεν θα είναι ένα διαρκές ράλι… Ο επόμενος καταλύτης για τις τιμές του χρυσού θα είναι (η) εκτύπωση του ΔΤΚ των ΗΠΑ που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα », πρόσθεσε η Melek, αναφερόμενη στις τιμές καταναλωτή.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Κλείσιμο εβδομάδας με ήπια πτώση λόγω Αμερικής



    ΣΧΟΛΙΑ