• Οικονομία

    ΥΠΕΝ: Ξεκινάει το έργο διαχείρισης αποβλήτων στο Άγιο Όρος

    • NewsRoom
    Μανώλης Γραφάκος

    Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος


    Το προσεχές χρονικό διάστημα ξεκινάει η υλοποίηση του έργου διαχείρισης αστικών λυμάτων στο Άγιο Όρος, το οποίο χρηματοδοτείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 12,85 εκατ. ευρώ. 

    Το έργο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025, αναφέρει ανακοίνωση, αφορά στη δημιουργία υποδομών διαχείρισης αποβλήτων στους οικισμούς Καρυές και Δάφνη, καθώς και σε 15 Ιερές Μονές, όπως επίσης στην αναβάθμιση του εξοπλισμού διαχείρισης λυμάτων στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου.

    Ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος, επισκέφθηκε το Άγιο Όρος το περασμένο Σάββατο (27/1). Στο πλαίσιο της επίσκεψης, παρουσιάστηκε το έργο στα μέλη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους στις Καρυές, παρουσία της τεχνικής υπηρεσίας του Αγίου Όρους, του μελετητή του έργου και του αναδόχου.

    Ο κ. Μανώλης Γραφάκος, δήλωσε:

    «Το έργο της διαχείρισης των αστικών λυμάτων είναι μια ολιστική περιβαλλοντική παρέμβαση στο Άγιο Όρος. Είναι ένα έργο εμβληματικό, ένα έργο απαραίτητο για την Αθωνική Πολιτεία. Ένα έργο που προστατεύει το μοναδικό φυσικό πλούτο της χερσονήσου του Άθω και βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης μοναχών, εργαζόμενων και επισκεπτών στο Άγιο Όρος. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υλοποιούν αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων διαχείρισης λυμάτων που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

    Διαβάστε επίσης

    Νέα αύξηση κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου – Η προτεινόμενη διάταξη

    Τράπεζα Πειραιώς: Βελτιωμένες σημαντικά οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας

    Χατζηδάκης: Φορο-κίνητρα για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ