ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε υψηλό 40 ετών εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός τον Μάιο στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 8,6% από ένα χρόνο νωρίτερα, μετά την άνοδο του προηγούμενου μήνα κατά 8,3%, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Αυτός είναι ο υψηλότερος πληθωρισμός από το 1981.
Από τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να αυξηθεί κατά 0,7% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Wall Street Journal.
Ο δομικός δείκτης που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα, αυξήθηκε κατά 0,6% από μήνα σε μήνα και 6% από ένα χρόνο νωρίτερα, επιβραδύνοντας ελαφρώς από το 6,2% του προηγούμενου μήνα.
Διαβάστε επίσης:
Σταϊκούρας – ΟΟΣΑ: Να διασφαλίσουμε στους νέους ένα περιβάλλον καλύτερων ευκαιριών
Chanel: Στα 90 δισ. δολ. εκτοξεύτηκε η περιουσία των μετόχων του ισχυρού οίκου ειδών πολυτελείας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η ρήξη Ζούλα – Παπαδρόσου, το πορτοκαλί τηλέφωνα και η σπόντα της Σίας, αλλαγές στον ΑΝΤ1, λεφτά στο Open
- Eurobank: Γιατί η τράπεζα πάει και στο Χρηματιστήριο της Κύπρου
- Γιατί ο Κ.Μ. πήρε το όπλο του, το παρασκήνιο της κρίσης, ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση και γιατί οι Λίβυοι είναι.. διπρόσωποι
- Metlen: Θερμό επενδυτικό ενδιαφέρον φέρνει η ανταλλαγή μετοχών
