• Οικονομία

    ΗΠΑ: Περισσότερες από τις αναμενόμενες οι νέες θέσεις εργασίας και τον Φεβρουάριο

    • NewsRoom


    Μεγαλύτερος των εκτιμήσεων των οικονομολόγων ήταν ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας που προστέθηκαν τον Φεβρουάριο στην αμερικανική οικονομία, διαψεύδοντας όσους περίμεναν πως οι αυξήσεις των επιτοκίων θα έχουν αντίκτυπο στην απασχόληση και ανοίγοντας ξανά τον δρόμο για πιο επιθετικές κινήσεις από τη FED.

    Ειδικότερα, 311.000 νέες θέσεις εργασίας προστέθηκαν τον Φεβρουάριο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση κατά μόλις 205.000 θέσεις. Παράλληλα, διορθώθηκε ο αριθμός των θέσεων εργασίας του Ιανουαρίου από 517.000 σε 504.000, αριθμός ο οποίος ωστόσο παραμένει ιδιαίτερα υψηλότερος σε σχέση με τις τότε εκτιμήσεις.

    Η ανεργία σκαρφάλωσε στο 3,6% από το 3,4% του Ιανουαρίου, ενώ το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό ενισχύθηκε στο 62,5% από 62,4%.

    Οι μέσες ωριαίες αποδοχές σκαρφάλωσαν 0,2% από τον Ιανουάριο, επιβραδύνοντας από 0,3% τον Ιανουάριο και χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών για μηνιαία αύξηση 0,3%. Η ετήσια άνοδος σκαρφάλωσε στο 4,6% από 4,4% τον Ιανουάριο.

    Η ισχυρή επίδοση της αγοράς εργασίας έχει προκαλέσει αναθέρμανση του φόβου για την πολιτική της FED, ενισχύοντας την ανησυχία που προκάλεσαν οι δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την ανάγκη συνέχισης της «γερακίσιας» πολιτικής. Ήδη τα στοιχήματα για την απόφαση της FED της 22ας Μαρτίου δίνουν προβάδισμα σε μια αύξηση κατά 50 μ.β., από 25 μ.β. που ήταν η αντίστοιχη κίνηση στις αρχές Φεβρουαρίου.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Πάνω από 4% το sell off στις τράπεζες, στο μάτι του κυκλώνα και τα άλλα blue chips, αλλά χωρίς μεγάλο όγκο συναλλαγών

    Bitcoin: Βουτιά κάτω από τα 20.000 δολάρια – Η χειρότερη εβδομάδα από την κατάρρευση του FTX



    ΣΧΟΛΙΑ