ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο, Τζέιμισον Γκριρ, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για τη χορήγηση απαλλαγών από δασμούς σε ορισμένα τρόφιμα και άλλα προϊόντα που δεν παράγονται στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο Γκριρ δήλωσε σε ζωντανή συνέντευξη στο CNBC, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι υπάρχουν ορισμένες «μικροπεριοχές» εμπορίου σε προϊόντα που δεν παράγονται στις ΗΠΑ, όπως ο καφές, το κακάο και οι μπανάνες, όπου οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται δασμούς.
«Η στιγμή είναι κατάλληλη για αυτό, μετά τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών με τέσσερις χώρες της Λατινικής Αμερικής την Πέμπτη», σημείωσε.
«Και έτσι ο Πρόεδρος είναι αποφασισμένος, τώρα που έχουμε αυτό σε ισχύ, έχουμε αυτές τις συμφωνίες στα χέρια μας, είναι καιρός να καταργήσουμε ορισμένους από αυτούς τους δασμούς σε προϊόντα. Προϊόντα που δεν παράγουμε εδώ», συμπλήρωσε.
Διαβάστε επίσης:
Τζέιμσον Γκριρ: ΗΠΑ και Ελβετία κατέληξαν σε συμφωνία για μείωση των δασμών στο 15%
Μήνυση Πιερρακάκη για παραπλανητική διαφήμιση στο Facebook με deepfake
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Συγκρούστηκαν 2 ελικόπτερα στην μεγάλη φωτιά της Ψάθας – Σώο το ένα πλήρωμα, αγωνία για το δεύτερο
- Φωτιές: Ξεκινούν οι πρώτες αποζημιώσεις στους πληγέντες – Ποιοι δικαιούνται έως και 6.000 ευρώ
- ΑΑΔΕ: H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναφέρει τη διαπίστευση του Οργανισμού Πληρωμών – Πιερρακάκης: Δικαίωση στις προσπάθειές μας
- Πιερρακάκης: Οι τράπεζες πρέπει να στηρίξουν περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Έρχονται μόνιμες φοροελαφρύνσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.