• Οικονομία

    ΗΠΑ: Ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε 324.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο

    • NewsRoom


    Στις 324.000 ανέρχονται οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο στον ιδιωτικό τομέα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την ADP, αμερικανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών και λογισμικού διαχείρισης ανθρώπινων πόρων.

    Η αύξηση οφείλεται στις 201.000 νέες θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και συνδεδεμένες επιχειρήσεις. Αυτό το σύνολο ήταν πολύ υψηλότερο από την εκτίμηση της αγοράς για 175.000 θέσεις εργασίας.

    Η έκθεση παρέχει μια ακόμα ένδειξη ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ έχει διατηρήσει τη δύναμή της παρά την εκτεταμένη εκστρατεία της Federal Reserve για την επιβράδυνση της οικονομίας και τη μείωση του πληθωρισμού.

    Οι βιομηχανίες που σχετίζονται με τις υπηρεσίες κυριάρχησαν στη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια του μήνα. Ο τομέας ήταν υπεύθυνος για 303.000 θέσεις εργασίας αυτό τον μήνα.

    Ο τομέας των υπηρεσιών πληροφόρησης πρόσθεσε 36.000 θέσεις. Το εμπόριο, οι μεταφορές και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας δημιούργησαν 30.000 θέσεις και η κατηγορία άλλων υπηρεσιών, η οποία περιλαμβάνει πράγματα όπως στεγνό καθάρισμα, καθαριότητα και άλλα παρόμοια, συνεισέφεραν 24.000 θέσεις.

    Οι παραγωγοί αγαθών πρόσθεσαν μόλις 21.000, καθώς οι θέσεις εργασίας στους τομείς φυσικών πόρων και εξόρυξης αυξήθηκαν κατά 48.000, αλλά η μεταποίηση απώλεσε 36.000 θέσεις. Ο τομέας κατασκευών ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία ακόμα 9.000 θέσεων.

    Η ADP σημείωσε επίσης ότι οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 6,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο ρυθμό αλλά τη χαμηλότερη ανάπτυξη από τον Νοέμβριο του 2021.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ADP, οι νέες θέσεις εργασίας του Ιουνίου ανήλθαν σε 455.000, αφ’ ότου αναθεώρησε την αρχικώς δημοσιευμένη τιμή των 497.000 θέσεων εργασίας.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Πούτιν: Ζήτησε την υποστήριξη του Ερντογάν για εξαγωγή των σιτηρών και de facto παράκαμψη των δυτικών κυρώσεων

    Πολωνία: Διαμαρτυρία για τις ενέργειες του Μινσκ στα σύνορά της

    Amazon: Ριζικές αλλαγές στα παντοπωλεία της – Δύσκολη η «μάχη» στην αγορά του $1,5 τρισ.



    ΣΧΟΛΙΑ