• Οικονομία

    ΗΠΑ: Κατά 18.000 υποχώρησαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα

    • NewsRoom
    Υπουργείο Εργασίας ΗΠΑ


    Κατά 18.000 υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα οι αιτήσεις για την αρχική αίτηση καταβολής επιδόματος ανεργίας, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 228.000 αιτήσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

    Οι αναλυτές περίμεναν οι αιτήσεις να είναι κοντά στις 200.000 σε δημοσκόπηση του Reuters.

    Παράλληλα, τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν πως οι αιτήσεις ήταν κατά 48.000 περισσότερες απ’ ό,τι είχε αναφερθεί αρχικά..

    Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 6.000 στις 1,823 εκατ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Μαρτίου.

    Πάντως, στην αγορά επικρατεί ασάφεια σχετικά με το μέγεθος της υποχώρησης, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση Τα στοιχεία έρχονται λίγο πριν την κυβερνητική έκθεση για τις νέες θέσεις εργασίας και την ανεργία τον Μάρτιο.

    Η Wall Street αναμένει πλέον με ενδιαφέρον τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο – ημέρα που οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές λόγω της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής των καθολικών – σχετικά με την ανεργία και τους μισθούς στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο. Οι αναλυτές αναμένουν  ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 239.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, μετά από 311.000 το Φεβρουάριο και πως η ανεργία θα παραμείνει σταθερή στο 3,6%.

    Διαβάστε επίσης

    Alpha Bank: Επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση των Μικρών Επιχειρήσεων

    Μπαρτσελόνα: Νωρίτερα η αποπληρωμή του χρέους για το Καμπ Νόου, μετά την επαναδιαπραγμάτευση με Goldman Sachs και JPMorgan



    ΣΧΟΛΙΑ