• Οικονομία

    ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το πακέτο τόνωσης των 1,9 τρισ. δολαρίων – Την Παρασκευή η υπογραφή από τον Μπάιντεν

    Λευκός Οίκος: Να μην επιβληθούν αμυντικοί περιορισμοί στην Τουρκία για τη στρατολόγηση παιδιών

    Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος ΗΠΑ ΙEPA/MICHAEL REYNOLDS / POOL μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Με ψήφους 220 υπέρ έναντι 211 κατά η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το τελικό κείμενο για το νομοσχέδιο που αφορά το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας των 1,9 τρισ. δολαρίων, που πρότεινε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

    Πλέον το νομοσχέδιο αποστέλνεται στον Τζο Μπάιντεν για την τελική του υπογραφή, κάτι που αναμένεται να γίνει την Παρασκευή.

    Η τελική έγκριση από το Κογκρέσο ήρθε σχεδόν δύο μήνες μετά την πρώτη αποκάλυψη των προθέσεων του Τζο Μπάιντεν για το μέγεθος του πακέτου. Το τελικό σχέδιο σε μεγάλο βαθμό κινείται στην αρχική πρόταση. Το νομοσχέδιο είναι μια σημαντική πολιτική νίκη για τον νέο πρόεδρο, δείχνοντας την επιρροή του στο Δημοκρατικό Κόμμα που ελέγχει το Κογκρέσο, αναφέρει το Bloomberg.

    Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει πως οι περισσότεροι Αμερικανοί θα λάβουν επιδόματα ύψους 1.400 δολαρίων, μέσω επιταγών εντός των επόμενων ημερών. Το νομοσχέδιο παρέχει νέες επιδοτήσεις ασφάλισης υγείας ενώ επεκτείνει κατά 300 δολάρια την εβδομάδα τα συμπληρωματικά επιδόματα ανεργίας του Σεπτεμβρίου. Υπάρχουν επίσης πρόνοιες για 360 δισεκατομμύρια δολάρια για τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις, μια βοήθεια για τις προβληματικές συνδικαλιστικές συντάξεις και κεφάλαια για την αύξηση των εμβολιασμών και την επαναλειτουργία των σχολείων.



    ΣΧΟΛΙΑ