• Οικονομία

    ΗΠΑ: Η Γέλεν λέει ότι είναι ζωτικής σημασίας να αποφευχθεί το “επικίνδυνο και περιττό” shutdown

    • NewsRoom
    Τζάνετ Γέλεν, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ

    Τζάνετ Γέλεν, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ


    Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε για τις οικονομικές επιπτώσεις ενός επικείμενου παύσης λειτουργίας της κυβέρνησης, λέγοντας ότι θα πλήξει τις αμερικανικές οικογένειες και θα προκαλέσει οικονομικούς ανέμους που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί για τη βελτίωση των προοπτικών.

    “Ένα shutdown θα επηρεάσει πολλές βασικές κυβερνητικές λειτουργίες – από δάνεια σε αγρότες και μικρές επιχειρήσεις, έως επιθεωρήσεις ασφάλειας τροφίμων και εργασιών, μέχρι προγράμματα Head Start για παιδιά”, είπε η Γέλεν, σύμφωνα με προετοιμασμένες δηλώσεις που επρόκειτο να παραδώσει την Παρασκευή. Το Head Start προσφέρει προσχολική εκπαίδευση σε οικογένειες με χαμηλότερο εισόδημα.

    Πρόσθεσε ότι ένα shutdown θα μπορούσε επίσης να καθυστερήσει σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές. Η Γέλεν έκανε τα σχόλια σε μια ομιλία της στη Σαβάνα της Τζόρτζια, σε μια επίσκεψη που είχε στόχο να διαφημίσει τις επενδύσεις υποδομής της κυβέρνησης Μπάιντεν.

    “Αυτές οι επενδύσεις τροφοδοτούν τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη, χτίζουν οικονομική ανθεκτικότητα και αυξάνουν τις οικονομικές ευκαιρίες”, είπε η Γέλεν.

    Διαβάστε επίσης:

    Παναθηναϊκός: Μένει… άστεγος στην Ευρώπη μετά το κλείσιμο του ΟΑΚΑ

    Στέγαστρο Καλατράβα: Κόστισε 130 εκατ. ευρώ – Δεν συντηρήθηκε σχεδόν ποτέ

    Γουίλιαμς (Fed New York): Οι αυξήσεις επιτοκίων ίσως έχουν ήδη ολοκληρωθεί



    ΣΧΟΛΙΑ