• Οικονομία

    ΗΠΑ: Απογοήτευσε τους αναλυτές το ποσοστό αύξησης της απασχόλησης τον Νοέμβριο

    • NewsRoom
    ΗΠΑ: Απογοήτευσε τους αναλυτές το ποσοστό αύξησης της απασχόλησης τον Νοέμβριο


    Χαμηλότερη του αναμενόμενου ήταν η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ  τον Νοέμβριο,  καθώς εκατομμύρια άνεργοι Αμερικανοί παρέμειναν στα σπίτια τους παρά την αύξηση των μισθών, της λήξης των επιδομάτων ανεργίας και του πλήρους ανοίγματος των σχολείων.

    Ο αριθμός των μισθωτών εργαζομένων εκτός του αγροτικού τομέα αυξήθηκε κατά 210.000 τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο αριθμός τους να αυξηθεί κατά 550.000, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται από 306.000 έως 800.000 θέσεις εργασίας.

    Ο Νοέμβριος ήταν ο δεύτερος ολόκληρος μήνας προσλήψεων ύστερα από τη λήξη των επιδομάτων ανεργίας, που χρηματοδοτούσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,2%, το χαμηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2020, από το 4,6% τον Οκτώβριο.

    Στα τέλη Σεπτεμβρίου ήταν διαθέσιμες 10,4 θέσεις εργασίας. Εκατομμύρια Αμερικανοί που έχασαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της ύφεσης που προκάλεσε η πανδημία παραμένουν εκτός εργατικού δυναμικού. Οικονομολόγοι λένε ότι η ενίσχυση της χρηματιστηριακής αγοράς και οι υψηλές τιμές κατοικιών έχουν αυξήσει τον πλούτο πολλών Αμερικανών, ενθαρρύνοντάς τους να προχωρήσουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Τα νοικοκυριά έχουν επίσης συσσωρεύσει αποταμιεύσεις ενώ καταγράφεται άλμα στον αριθμό των αυτοαπασχολούμενων.

    Διαβάστε επίσης

    EMA για mRNA εμβόλια: Πολύ σπάνιος ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας

    Οικονόμου: Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας για τα σχολεία, απλά δεν θα λειτουργούν

    ΑΠΘ: Εισβολή στο κτίριο διοίκησης πραγματοποίησε ομάδα ατόμων από τον αντεξουσιαστικό χώρο



    ΣΧΟΛΙΑ