• Οικονομία

    ΗΠΑ: Αυξήθηκε το κόστος εργασίας στις ΗΠΑ

    ΗΠΑ: Τα 11 εκατ. έφτασαν οι κενές θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο


    Κατά 1,3% αυξήθηκε το κόστος εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς η περιορισμένη αγορά εργασίας συνέχισε να ενισχύει την αύξηση των μισθών, γεγονός που θα μπορούσε να διατηρήσει τον πληθωρισμό σε υψηλά επίπεδα για λίγο.

    Ο δείκτης κόστους απασχόλησης, ο ευρύτερος δείκτης μέτρησης του κόστους εργασίας, αυξήθηκε 1,3% το περασμένο τρίμηνο μετά την επιτάχυνση 1,4% την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας.

    Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι το ECI θα αυξηθεί κατά 1,2% το δεύτερο τρίμηνο. Το κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 5,1 % σε ετήσια βάση μετά από αύξηση 4,5% το πρώτο τρίμηνο.

    Το ECI θεωρείται ευρέως από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους οικονομολόγους ως ένα από τα καλύτερα εργαλεία μέτρησης της χαλάρωσης της αγοράς εργασίας και ως παράγοντα πρόβλεψης του βασικού πληθωρισμού, καθώς προσαρμόζεται στις αλλαγές σύνθεσης και ποιότητας εργασίας.

    Παρακολουθείται στενά για ενδείξεις ως προς το αν η αύξηση των μισθών έχει κορυφωθεί καθώς οικονομολόγοι και επενδυτές προσπαθούν να μετρήσουν τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Αυξήθηκε ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης τον Ιούνιο



    ΣΧΟΛΙΑ