• Οικονομία

    ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 3% οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων – Σε υψηλό 6 εβδομάδων

    • NewsRoom
    Τζάνετ Γέλεν: Απειλή για την ανάπτυξη η μετάλλαξη Δέλτα

    Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ


    Αύξηση παρουσίασε η ζήτηση στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, την ώρα που τα επιτόκια κινούνται καθοδικά, οδηγώντας τους Αμερικανούς στο  να αναζητήσουν δάνειο από κάποια τράπεζα.

    Ειδικότερα, ο συνολικός όγκος των αιτήσεων αυξήθηκε κατά 3% την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη, σύμφωνα με τον εποχικά διορθωμένο δείκτη της Ένωση Ταμείων Παρακαταθηκών.

    Σημειώνεται ότι το μέσο επιτόκιο συμβολαίου για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών με συμμορφούμενα υπόλοιπα δανείων ($726.200 ή λιγότερο) μειώθηκε σε 7,41% – στο πιο χαμηλό επίπεδο δύο μηνών – από 7,61%.

    Ανησυχία για τον πληθωρισμό

    Την ίδια στιγμή, ανήσυχοι για το ενδεχόμενο η ισχυρή αμερικανική οικονομία να αναζωπυρώσει τον πληθωρισμό παρέμειναν οι αξιωματούχοι της Federal Reserve, όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της τράπεζας που έγινε στην αρχή του μήνα.

    “Οι περισσότεροι αξιωματούχοι συνέχισαν να βλέπουν ανοδικούς κινδύνους στον πληθωρισμό”, σημειώνεται στα πρακτικά που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η Fed είχε αποφασίσει στη συνεδρίαση της να διατηρήσει τα επιτόκια της αμετάβλητα στο 5,25% με 5,5%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αγορών.

    Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας επισήμαναν πάντως τον κίνδυνο η πρόοδος στην επιβράδυνση του πληθωρισμού να χάσει τη δυναμική της ή ακόμα και να αναζωπυρωθούν οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές καθώς η οικονομική δραστηριότητα δείχνει να διατηρεί την ορμή της.

    Οι αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι νέες αυξήσεις των επιτοκίων θα είναι η κατάλληλη προσέγγιση “αν τα εισερχόμενα στοιχεία δείξουν ότι η πρόοδος προς τον στόχο της τράπεζας για τον πληθωρισμό είναι ανεπαρκής”.

    Διαβάστε επίσης: 

    Αυξήθηκαν οι οφειλές στο ΚΕΑΟ – Επιβεβαίωση Mononews

    Πόσο ανθεκτική είναι η οικονομία του Ισραήλ;

    Έρευνα: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι του κόσμου – Η θέση της Ερμού



    ΣΧΟΛΙΑ