ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ελλάδα έχει την 7η χαμηλότερη τιμή στο ρεύμα στην Ευρώπη – Τι ρίχνει το κόστος και η σύγκριση με το 2019 (πίνακες)
Η Ινδία εξετάζει το ενδεχόμενο επανέναρξης των εξαγωγών προϊόντων σιταριού μετά από περισσότερα από τρία χρόνια περιορισμών, υποστηριζόμενη από άφθονες τοπικές προμήθειες και προσδοκίες για ισχυρή σοδειά, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, τα οποία μίλησαν εμπιστευτικά στο Bloomberg.
Το υπουργείο καταναλωτή έχει προτείνει να επιτραπούν οι αποστολές προϊόντων όπως το αλεύρι σίτου και το σιμιγδάλι, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.
Το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας είναι πιθανό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εκδώσει εντολή για να επιτρέψει αρχικά εξαγωγές 1 εκατομμυρίου τόνων, ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Τα δύο υπουργεία δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.
Βελτιώνεται η παγκόσμια προσφορά
Ως ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός σιταριού στον κόσμο, η επιστροφή της Ινδίας στην αγορά εξαγωγών θα μπορούσε να βελτιώσει την παγκόσμια προσφορά και να ωφελήσει τις χώρες που εξαρτώνται από τις εισαγωγές, ιδίως στην Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, μειώνοντας τις τιμές.
Οι προσδοκίες για μια πλούσια συγκομιδή μετά την καλύτερη περίοδο των μουσώνων εδώ και πέντε χρόνια έχουν ενισχύσει τα επιχειρήματα για την άρση των περιορισμών, ευθυγραμμιζόμενες με τις εκκλήσεις της εγχώριας βιομηχανίας για αξιοποίηση των διεθνών αγορών.
Σημειώνεται ότι τα σχέδια της Ινδίας για επανεκκίνηση των αποστολών, οι οποίες περιορίστηκαν το 2022, έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία βρίσκεται σε εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, μετά από δασμούς 50% που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ.
Οι δύο πλευρές προσπαθούν να μετριάσουν τις εμπορικές εντάσεις, με την Ουάσινγκτον να πιέζει την Ινδία να ανοίξει τον γεωργικό της τομέα.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ενδέχεται να μειώσει τους δασμούς στα ινδικά προϊόντα «κάποια στιγμή», ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ήταν «αρκετά κοντά» στην οριστικοποίηση μιας εμπορικής συμφωνίας με το Νέο Δελχί.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Ο Τραμπ είναι έτοιμος να εκδώσει εξαιρέσεις από τους δασμούς για ορισμένα τρόφιμα
Warner Bros.: Tροποποιεί τη σύμβαση του CEO για να τον προστατεύσει σε περίπτωση πώλησης
Νέο κεφάλαιο για την Walmart: Αποχωρεί ο βετεράνος CEO Νταγκ Μακμίλαν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα 4,4 δισ. της ΔΕΗ, οι 10 εφοπλιστές και ο χαμός με την ΑΜΚ, τα φαντάσματα του Ανδρουλάκη, ποιος είναι ο εφοπλιστής Ρασπότοφ, νορβηγοί οπλάδες στην Αθήνα και στο σφυρί το σπίτι της Λεβέντη
- Φορολογικό «δίχτυ ασφαλείας» για investors, funds και επιχειρήσεις – Πως θα «κλειδώνουν» το φόρο πριν την επένδυση
- OBJECT OF DESIRE: Leica Q3 Monochrom
- Γιατί έβαλε από τώρα τα εκλογικά διλήμματα ο Μητσοτάκης – Η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.