ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πακέτο ανακούφισης της Γερμανίας για την υποστήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων απέναντι στον αυξανόμενο πληθωρισμό θα ανέλθει φέτος στα 13 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα συνεισφέρει 12 δισ., ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Η βοήθεια για το 2023 θα ανέλθει σε περίπου 42,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,6 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τα ομοσπονδιακά ταμεία, σύμφωνα με την ανάλυση του υπουργείου για το πακέτο, το οποίο ανακοινώθηκε την Κυριακή.
Μια εφάπαξ πληρωμή για τους συνταξιούχους θα αποτελέσει σχεδόν το ήμισυ της υποσχεθείσας ελάφρυνσης για το 2022, ύψους 6 δισ. ευρώ, ενώ οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις θα λάβουν συνολικά 3 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια αυτού του έτους και του επόμενου, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο.
Διαβάστε επίσης
Η Ρωσία επεκτείνει τις κυρώσεις εναντίον στρατιωτικών αξιωματούχων της Ε.Ε.
Πούτιν: «Η Ουκρανία απειλεί την πυρηνική ασφάλεια της Ευρώπης»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κεραμέως: «Η Εθνική Κοινωνική Συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για αυξήσεις μισθών και παροχών»
- Santander: Πτώση για τη μετοχή μετά το mega deal στις ΗΠΑ
- Ρωσία: Σοβαρό πλήγμα για τα έσοδα της η διακοπή των αγορών πετρελαίου από την Ινδία
- BofA: Η Ελλάδα παραμένει στις κορυφαίες αγορές, με αιχμή τη ΔΕΗ και τις αποτιμήσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.