ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ουκρανία απειλεί την πυρηνική ασφάλεια της Ευρώπης βομβαρδίζοντας τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και είπε πως η Ρωσία δεν έχει στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή του σταθμού.
Ο Πούτιν είπε πως εμπιστεύεται την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) που επισκέφθηκε τον σταθμό την περασμένη εβδομάδα, αλλά επέκρινε τον ΔΟΑΕ επειδή δεν ανέφερε πως η Ουκρανία ευθύνεται για τον βομβαρδισμό της περιοχής.
Σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες, Τρίτη, “η IAEA γράφει πως είναι απαραίτητο να αποσυρθεί ο στρατιωτικός εξοπλισμός από την περιοχή του σταθμού. Αλλά δεν υπάρχει κανένας στρατιωτικός εξοπλισμός στην περιοχή αυτού του σταθμού”, που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις στη νότια Ουκρανία, δήλωσε ο Πούτιν στο οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ.
Το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για στρατιωτικές επιθέσεις στην περιοχή του σταθμού που έχουν προκαλέσει φόβους για μια πυρηνική καταστροφή παρόμοια με εκείνην του Τσέρνομπιλ στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από τη θεωρία στην πράξη: Πώς οι μικροπιστώσεις αλλάζουν τον χάρτη της επιχειρηματικότητας
- Μεσανατολικό: Ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου και ο γαμπρός του προέδρου Τραμπ μεταβαίνουν στην Αίγυπτο για συνομιλίες
- Νέα Ζηλανδία: Οι αμπελουργοί προετοιμάζονται για μια δύσκολη χρονιά λόγω των αμερικανικών δασμών
- Στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού παρουσιάστηκε η νέα παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου “THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology”
