• Οικονομία

    Φραγκογιάννης: Κατά 80% αυξήθηκαν οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και κατά 37% οι εξαγωγές μας

    • NewsRoom
    Κώστας Φραγκογιάννης

    Κώστας Φραγκογιάννης


    «Για πρώτη φορά στη χώρα μας έχουμε ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο εξωστρέφειας, το οποίο αποτυπώνει όλες τις δράσεις που μόνο για φέτος φθάνουν στις 670, και είναι στοχευμένες σε γεωγραφικές περιοχές, σε κλάδους της οικονομίας, με συγκεκριμένους τρόπους, σε συγκεκριμένους χρόνους, για συγκεκριμένες ομάδες και που διέπονται από μία μεθοδικότητα και από μία τάξη».

    Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής σχετικά με το θέμα «Εξωστρέφεια και ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογικής καινοτομίας».

    Έμφαση έδωσε ο κ. Φραγκογιάννης στη στήριξη και ενίσχυση της ελληνικής καινοτομίας με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων δηλώνοντας αισιόδοξος για το μέλλον. «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί το τελευταίο εξάμηνο κατά 80% και οι εξαγωγές μας κατά 37%.

    ‘Αρα, λοιπόν, φαίνεται, ότι το μήνυμα έχει περάσει, το σχέδιο εξωστρέφειας λειτουργεί οι δράσεις τις οποίες έχουμε βάλει να δουλέψουν σε αυτή την κατεύθυνση, αποδίδουν και ελπίζουμε ότι στους μήνες και στα χρόνια που θα έρθουν, θα έχουμε ακόμα περισσότερες επιτυχίες και θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε το ελληνικό ανθρώπινο κεφάλαιο από το εξωτερικό στη χώρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Καταφέραμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα επενδυτικό κλίμα, το οποίο βοήθησε γενικότερα την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα. Έχουμε εγκρίνει στο Enterprise Greece στρατηγικές επενδύσεις που έχουν σχέση με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πολλών δισεκατομμυρίων και υπάρχουν και πολλά δισεκατομμύρια ακόμη τα οποία είναι να εγκριθούν».



    ΣΧΟΛΙΑ