• Οικονομία

    Φορολοταρία: Tι πρέπει να ξέρετε – Στις 30 Ιανουαρίου η διεξαγωγή της

    • NewsRoom
    ΣΚΡΑΤΣ


    Προσεχώς αναμένεται η φορολοταρία από την ΑΑΔΕ και υποψήφιοι τυχεροί είναι όσοι πραγματοποίησαν δαπάνες μέσω καρτών τον Δεκέμβριο του 2017.

    Μέσω της κληρωτίδας θα κερδίσουν 1.000 πολίτες οι οποίοι θα λάβουν το ποσόν των 1.000 ευρώ έκαστος.

    Μέσω της φορολοταρίας το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει να ενισχύσει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μεταξύ των φορολογούμενων που αποτελούν όπλο στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

    Πόσοι λαχνοί αναλογούν σε κάθε φορολογούμενο

    Αξίζει να σημειωθεί πως το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση.

    Οι λαχνοί καθορίζονται ως εξής:

    Για συνολικό άθροισμα μέχρι εκατό (100) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.

    Για τα επόμενα τετρακόσια (400) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα (101) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.

    Για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1.000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.

    Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1.001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ.

    Προκειμένου να δείτε τους λαχνούς σας πρέπει να μπείτε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και να πατήσετε  «Είσοδος στην εφαρμογή» βάζοντας τους κωδικούς σας.

    Υπενθυμίζεται ότι το ποσόν των 1.000 ευρώ δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε μείωση ή κατάσχεση λόγω π.χ. οφειλών στην εφορία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στις 30 Ιανουαρίου η επόμενη φορολοταρία για δαπάνες Δεκεμβρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαγραφή χρεών ύψους 28 εκατ. ευρώ για νοσήλια – Ποιους αφορά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η «Airbnb» της Βουλγαρίας διεκδικεί μερίδιο στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ