• Top Stories

    Διαγραφή χρεών ύψους 28 εκατ. ευρώ για νοσήλια – Ποιους αφορά

    • NewsRoom


    Τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί διαγραφή χρεών ύψους 28 εκατ. ευρώ από την εφορία για νοσήλια εξήγησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

    Όσοι δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν τα νοσήλια θα ειδοποιηθούν για την διαγραφή των οφειλομένων με έγγραφη ειδοποίηση. Η ενημέρωση θα γίνει μόλις έχει κλείσει η διαδικασία διαγραφής του χρέους στην εφορία.

    Η διαγραφή αφορά ανασφάλιστους, με βεβαιωμένα χρέη στην εφορία για υπηρεσίες υγείας.

    «Η ρύθμιση νομοθετήθηκε, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, αλλά καθυστερεί λίγο γιατί δεν ήταν τόσο εύκολη τεχνικά όσο φαινόταν στην αρχή» ανέφερε ο κ. Ξανθός σχετικά.

    Όπως λέει ακόμη ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως το 2017 «συνταγογραφήθηκαν μέσα από το σύστημα της ΗΔΙΚΑ 840.000 ανασφάλιστοι για φάρμακα αξίας 165 εκατ. ευρώ. Πολλοί από αυτούς εξετάστηκαν στις δημόσιες δομές, έκαναν διαγνωστικές πράξεις, νοσηλεύτηκαν ή πήραν ακριβές θεραπείες απολύτως δωρεάν».

    Για τους επικουρικούς γιατρούς τονίζει ότι δεν μπορούν να γίνουν αορίστου χρόνου.

    Η θητεία τους παρατάθηκε μέχρι και το τέλος του 2018 αλλά οι συμβάσεις τους δεν μπορούν γίνουν αορίστου χρόνου. Η δυνατότητα μονιμοποίησης των επικουρικών γιατρών υπάρχει, όπως αναφέρει ο κ. Ξανθός και «μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη διεκδίκηση μιας θέσης από τις 2760 που έχουμε μέχρι σήμερα προκηρύξει ή πρόκειται να προκηρύξουμε μέσα στο 2018».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεκάθαρος ο Καμμένος: Δεν θα χάσουμε ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λάρισα: Έκρηξη σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο η μητέρα μαζί με το 7 ημερών παιδί της (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο λιτοδίαιτος δισεκατομμυριούχος που κουρευόταν μόνος του έφυγε από τη ζωή στα 91 του



    ΣΧΟΛΙΑ