• Οικονομία

    Φορολοταρία: Έρχονται δύο νέες κληρώσεις ενώ ψάχνουν ακόμα τους 1.000 τυχερούς της πρώτης λοταρίας

    • NewsRoom


    Στο τέλος της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να προχωρήσουν στην επόμενη -δεύτερη- κλήρωση της φορολοταρίας με βάση τις συναλλαγές των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα.

    Προϋπόθεση είναι να αποσταλούν έγκαιρα τα στοιχεία με τις συναλλαγές των φορολογουμένων από τις τράπεζες, προκειμένου βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει να διεξαχθεί η κλήρωση την Παρασκευή 22α Δεκεμβρίου. Η μεγάλη κλήρωση θα αναδείξει 9.000 τυχερούς που ο καθένας θα λάβει από χίλια ευρώ.

    Την ίδια ώρα το ΥΠΟΙΚ αναζητά τους 1.000 πρώτους τυχερούς της κλήρωσης των αποδείξεων που διεξήχθη στις 30 Νοεμβρίου με βάση τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που έγιναν τον Οκτώβριο.

    Κανονικά θα έπρεπε από την προηγούμενη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου να έχουν πιστωθεί τα χίλια ευρώ στους λογαριασμούς τους, ωστόσο όπως όλα δείχνουν ο εντοπισμός τους δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείο Οικονομικών, αρκετοί δεν έσπευσαν να δηλώσουν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ για να εισπράξουν τα ποσά. Στόχος του  ΥΠΟΙΚ είναι να έχουν ταυτοποιηθεί οι τυχεροί και οι λογαριασμοί τους έως την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, προκειμένου να πληρωθούν τα κέρδη τους.

    Για την επόμενη ακριβώς ημέρα 22 Δεκεμβρίου σχεδιάζεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να γίνει και η «σούπερ κλήρωση». Πρόκειται για τη μεγάλη κλήρωση των Χριστουγέννων, στην οποία θα διανεμηθούν 1.000 ευρώ σε 9.000 τυχερούς.

    Στην κληρωτίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα μπουν οι λαχνοί που θα αντιστοιχούν στις συναλλαγές των φορολογούμενων με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος για το διάστημα από την αρχή του 2017 έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.

    Στη συνέχεια, την εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αναμένεται να γίνει μια ακόμη κλήρωση της φορολοταρίας για την οποία οι λαχνοί θα δοθούν με βάση τις συναλλαγές με κάρτες που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον Νοέμβριο. Κατόπιν, κάθε μήνα θα αναδεικνύονται χίλιοι τυχεροί που ο καθένας θα λαμβάνει από χίλια ευρώ.

    Ως γνωστό ο αριθμός των λαχνών του κάθε φορολογούμενου εξαρτάται από τις μηνιαίες δαπάνες που έχει κάνει ο φορολογούμενος με την χρήση πλαστικού χρήματος και e-banking ως εξής:

    – Για συναλλαγές έως 100 ευρώ θα δίνεται στον φορολογούμενο, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ άρα 100 λαχνοί

    – Για τις επιπλέον συναλλαγές μέχρι 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ. Δηλαδή για συναλλαγές 500 ευρώ το μήνα ο φορολογούμενος θα δικαιούται 300 λαχνούς.

    – Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ. Άρα κάποιος με 950 ευρώ συναλλαγών θα πάρει 100 λαχνούς για τα πρώτα 100 ευρώ, 200 λαχνούς για τα επιπλέον τετρακόσια και 150 λαχνούς για τα τελευταία 450 ευρώ. Συνεπώς θα συμμετέχει στην κλήρωση με συνολικά 450 λαχνούς.

    – Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ. Για μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές 1.500 ευρώ ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΑΜΑΚ: Στις 12 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τι ανησυχεί τους πολίτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κεραυνοί» Νίκου Φίλη: «Καθένας καταλαβαίνει πως οι πλειστηριασμοί θα αφορούν και τον φτωχό κόσμο»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα «βόμβα» από το ΣτΕ: Ακυρη η ΚΥΑ για το πόθεν έσχες – Στον αέρα οι δηλώσεις



    ΣΧΟΛΙΑ