• Οικονομία

    Fed Σικάγο: Μετριάστηκε η ανάπτυξη στις ΗΠΑ τον Αύγουστο

    • NewsRoom


    Η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ μετριάστηκε τον Αύγουστο εμφανίζοντας τάσεις επιβράδυνσης, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve Bank of Chicago που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

    Ειδικότερα, ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας της Fed του Σικάγο υποχώρησε στο μηδέν (0) τον Αύγουστο από το αναθεωρημένο 0,29 του Ιουλίου, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία επεκτάθηκε με τον ιστορικό της μέσο ρυθμό ανάπτυξης.

    Κατηγορίες δεδομένων

    Ο δείκτης CFNAI, που έχει σχεδιαστεί για τη μέτρηση της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας και των πληθωριστικών πιέσεων, αποτελείται από 85 επιμέρους δείκτες σε τέσσερις ευρείες κατηγορίες δεδομένων: 1. παραγωγή και ατομικό εισόδημα 2. απασχόληση, ανεργία και ωρομίσθια 3. προσωπική κατανάλωση και στέγαση και 4. πωλήσεις, παραγγελίες και αποθέματα.

    Η μηνιαία πτώση του δείκτη τον Αύγουστο οφείλεται στους δείκτες που σχετίζονται με την παραγωγή, των οποίων οι απώλειες αντιστάθμισαν τα κέρδη από τις άλλες συνιστώσες.

    Σύμφωνα με την έκθεση της Fed του Σικάγο, οι δείκτες που σχετίζονται με την παραγωγή συνέβαλαν κατά -0,08 στον συνολικό δείκτη καθώς η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση.

    Διαβάστε επίσης

    Nomura: Η στερλίνα θα πέσει κάτω από το δολάριο στα τέλη Νοεμβρίου

    Άδωνις Γεωργιάδης: Επαφές στο Βερολίνο για προσέλκυση νέων γερμανικών επενδύσεων

    Γιάννης Μασούτης: Κίνδυνος να εξανεμισθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων από το ενεργειακό κόστος



    ΣΧΟΛΙΑ