ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ήπιο προς μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία, από τις αρχές του Σεπτεμβρίου έως τα μέσα του Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Beige Book της Fed που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
Ωστόσο πολλές εταιρείες είναι πιο απαισιόδοξες για τις προοπτικές τους επόμενους μήνες, αναφέρει η έκθεση. Άλλωστε, με ήπιο ρυθμό συνέχισαν να αυξάνονται και οι τιμές.
«Οι επιχειρήσεις περιμένουν ως επί το πλείστον ότι η επέκταση θα συνεχιστεί. Ωστόσο, πολλές υποβάθμισαν το outlook για την ανάπτυξη τους επόμενους έξι με 12 μήνες» ανέφερε σε έκθεσή της η Fed.
Σε ορισμένες περιφέρειες της Fed υπήρχαν ενδείξεις ότι οι επίμονες εμπορικές εντάσεις και η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης επηρεάζουν αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα.
«Αρκετές περιφέρειες μετέδωσαν ότι οι μεταποιητικές επιχειρήσεις μείωσαν το προσωπικό γιατί οι παραγγελίες ήταν αδύναμες» αναφέρεται στη Βeige Book.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στέφανος Κασσελάκης: Επίθεση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνήσαμε με Πλεύση Ελευθερίας για συνεργασία για τα Τέμπη
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους 13 ανήλικοι και ένας ενήλικας για την υπόθεση της «Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης»
- Κασμίρ: Το Πακιστάν αρνείται τις κατηγορίες της Ινδίας για παραβίαση της εκεχειρίας
- Πάτρα: Συμπλοκή μεταξύ δύο 14χρονων, συνελήφθη ο δράστης
