• Οικονομία

    EWG: Στο «τραπέζι» σήμερα ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και προαπαιτούμενα

    • NewsRoom

    Γιώργος Χουλιαράκης


    Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group καθώς θα εξεταστεί η υλοποίηση περίπου 15 προαπαιτούμενων για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, το αργότερο ως το Eurogoup της 19ης Φεβρουαρίου. Στη σημερινό EWG όπου θα συμμετέχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να συζητηθεί σε τεχνικό επίπεδο το θέμα της διευθέτησης του χρέους και ειδικότερα το εγχείρημα διασύνδεσης των μελλοντικών παρεμβάσεων με το ρυθμό ανάπτυξης. Πάντως επιδίωξη είναι οι συζητήσεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους να εντατικοποιηθούν, ώστε το τελικό σχέδιο να εγκριθεί στο τακτικό Eurogroup της 12ης Μαρτίου.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι θεσμοί έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που επιθυμούν είναι να ασκήσουν πίεση στην ελληνική πλευρά έτσι ώστε να μη χαθεί ο στόχος της ολοκλήρωσης όλων των εκκρεμοτήτων πριν από τη Σύνοδο της 19ης Φεβρουαρίου του Eurogroup.

    Το τελευταίο Eurogroup αποφάσισε την εκταμίευση συνολικά 6,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,7 δισ. ευρώ θα έρθουν με την ολοκλήρωση των 15 προαπαιτούμενων, τα οποία εκκρεμούν και το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ εφόσον προχωρήσει κανονικά ο προγραμματισμός για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς του ιδιώτες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Ελλάδα βγαίνει (με φόρα) στις αγορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξαγορές: Λιγοστεύουν οι ευκαιρίες για το «έξυπνο χρήμα» – Τι άλλαξε στην αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ