ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Eπιβράδυναν τις προσλήψεις οι επιχειρήσεις της Ευρωζώνης το β’ τρίμηνο, εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων οικονομικής αδυναμίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,2% το δεύτερο τρίμηνο μετά από 0,3% τους προηγούμενους τρεις μήνες.
Η συνολική παραγωγή στην οικονομία των 20 χωρών αυξήθηκε κατά 0,3% την ίδια περίοδο – παρά τις απογοητευτικές επιδόσεις της βιομηχανίας τον Ιούνιο, μεταδίδει το Bloomberg.
Η οικονομία του ευρώ έστειλε πρόσφατα δυσοίωνα μηνύματα, με τους καταναλωτές να μην επιθυμούν να ξοδέψουν παρά τις υπερβολικές αυξήσεις των μισθών, τη δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα να ακινητοποιείται και την εμπιστοσύνη στη Γερμανία – το μεγαλύτερο μέλος της – να καταρρέει.
Αυτό, σε συνδυασμό με το πρόσφατο sell-off της αγοράς, έχει αφήσει τους traders να ποντάρουν σε ταχύτερη νομισματική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Οι αγορές τιμολογούν πλήρως δύο ακόμη μειώσεις επιτοκίων φέτος και βλέπουν 80% πιθανότητα για μια τρίτη, μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με μόλις λίγες εβδομάδες πριν, όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναρωτιόντουσαν αν υπήρχε περιθώριο για ένα επιπλέον βήμα κατά 0,25%.
Η Eurostat επιβεβαίωσε την αρχική της εκτίμηση για την οικονομική ανάπτυξη τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, ενώ λεπτομερής ανάλυση θα δημοσιοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.
Μια ξεχωριστή έκθεση έδειξε ότι η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,1% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα οφειλόταν αποκλειστικά στην υποχώρηση των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών.
Η παραγωγή αυξήθηκε στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής, όμως κατέρρευσε σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Ιρλανδία και οι Βαλτικές χώρες.
Τέλος, οι μετρήσεις για τον Απρίλιο και τον Μάιο αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω.
Διαβάστε επίσης:
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων 500 εκατ. ευρώ στις 21/8
ΔΥΠΑ: Πάνω από 4.000 αιτήσεις για τις 50 ΕΠΑΣ αμειβόμενης μαθητείας – Οι 37 ειδικότητες
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε καταβάλλονται επικουρικές και κύριες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Red Hills με την υπογραφή της Georges Batzios Architects
- Έβαλε μπροστά την κομματική μηχανή ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- H επίθεση των αγοραστών στις τράπεζες, τα κέφια σε Optima και 3Ε, η 27χρονη «διάδοχος» του Βακάκη, η νέα super manager του ΔΕΣΦΑ, τι αγοράζει ο Πιστιόλης και ένα hot quiz με το εφοπλιστικό χαστούκι στις χιονισμένες Άλπεις
- Τραγωδία στα Τέμπη: Γκρίζο κενό η πυρασφάλεια των καθισμάτων – Η ΕΔΑΠΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.