ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τριπλάσια από την εκτιμώμενη, ήταν η αύξηση 0,7% του ΑΕΠ για το β’ τρίμηνο στην Ευρωζώνη.
Το α’ τρίμηνο του 2022, το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί κατά 0,5% στην Ευρωζώνη, ενώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4%.
Σουηδία, Ισπανία και Ιταλία κατέγραψαν αύξηση άνω του 1% του ΑΕΠ τους, ενώ μείωση από 1,4% έως 0,2% κατέγραψαν Λετονία, Λιθουανία και Πορτογαλία.
Όμως, παρά την ανοδική έκπληξη, η Γερμανία, παρέμεινε στάσιμη.
Θετικές ήταν οι ετήσιες μεταβολές για το σύνολο των χωρών.
Σημειώνεται ότι αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg, εκτιμούσαν ότι το ΑΕΠ δεν αυξηθεί πάνω από 0,2%.
Αβεβαιότητα για τους επόμενους μήνες
Οι προοπτικές της Ευρώπης για τους επόμενους μήνες είναι εξαιρετικά αβέβαιες, σύμφωνα με το Bloomberg. Ενώ η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος δίνει ώθηση στις νότιες χώρες, οι προβλέψεις τους επόμενους μήνες αναθεωρούνται προς τα κάτω καθώς οι ενεργειακές απειλές του Κρεμλίνου, η παρατεταμένη προσφορά και η αύξηση των τιμών καταναλωτή μειώνουν τη ζήτηση και την παραγωγή.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Γερμανία πρόκειται να έχει τη χειρότερη επίδοση το 2022 λόγω της εξάρτησης του μεγαλύτερου ποσοστού του βιομηχανικού της τομέα από το ρωσικό φυσικό αέριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το BYD Atto 3 Evo στην Ελλάδα
- Ιράν: Πολλά πλοία μπορούν να διασχίσουν τα Στενά του Ορμούζ σε συντονισμό με το Πολεμικό Ναυτικό μας
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι απειλές του νέου Αγιατολάχ, οι επιθέσεις κατά πλοίων και πετρελαϊκών στόχων και η εκτόξευση του πετρελαίου
- F1 Κίνα, Ράσελ: Δε θεωρώ τίποτα δεδομένο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.