• Οικονομία

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Απειλούν με παραίτηση τρία μέλη

    • NewsRoom


    Τρία μέλη απειλούν με παραίτηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητώντας την παραίτηση της Βασιλικής Λαζαράκου. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η πρόεδρος του ΔΣ τέθηκε στο στόχαστρο για παραποίηση πρακτικών, διοικητικές αυθαιρεσίες και έκνομες πρακτικές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία μέλη του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενημέρωσαν την κα Λαζαράκου ότι σκοπεύουν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στον υπουργό Οικονομικών, καθώς με τις πρακτικές που εφαρμόζει η ίδια, όπως υποστηρίζουν, παραβιάζονται διατάξεις της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Δύο κρίσιμα θέματα

    Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνεδρίαση η πρόεδρος του ΔΣ επιχείρησε σε δύο κρίσιμα θέματα αφενός να δημιουργήσει τετελεσμένα και αφετέρου επειδή σημειώθηκε ισοψηφία να ψηφίσει αποχή, δηλώνοντας αμέτοχη. Σημειώνεται πως οι αντεγκλήσεις των μελών του ΔΣ με την κα Λαζαράκου οδήγησαν στη διάλυση της σημερινής συνεδρίασης.

    Η αντιπαράθεση μελών του ΔΣ με την πρόεδρο κρατάει εδώ και τουλάχιστον δύο μηνών, καθώς με επιστολές τους έχουν επισημάνει ότι η κα Λαζαράκου δεν μπορεί να αυθαιρετεί παραποιώντας αποφάσεις του ΔΣ και αλλάζοντας τα πρακτικά.

    Ορισμένα από τα μέλη εξετάζουν το ενδεχόμενο αναφοράς στην Ευρωπαϊκή Αρχή των Κεφαλαιαγορών, η οποία δεν είναι μεν εποπτική αρχή, μπορεί να ασκεί ωστόσο δικαίωμα επίβλεψης.

    Διαβάστε επίσης

    ΥΠΑΑΤ: Οι ενδιαφερόμενοι υπερκάλυψαν τον προϋπολογισμό του έργου «Εκσυγχρονισμός του Πρωτογενούς Τομέα»

    Λαγκαρντ: Κύρια προτεραιότητα είναι ο πληθωρισμός παρά τις παράπλευρες απώλειες στην ανάπτυξη

    Kpler: Η ρωσική λύση κόντρα στο εμπάργκο της ΕΕ για το πετρέλαιο



    ΣΧΟΛΙΑ