• Οικονομία

    Εμπορικός πόλεμος: Τι σημαίνει η απόφαση της Κίνας να αναστείλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

    • NewsRoom
    ηπα κινα

    Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ- Κίνας


    Δεκαέξι τύπους εξαγωγών σημαντικών αμερικανικών προϊόντων αποφάσισε να εξαιρέσει η κινεζική κυβέρνηση από το πλαίσιο των επιβεβλημένων δασμών που έχει καθιερώσει, ενόψει και του επερχόμενου γύρου των εμπορικών συνομιλιών, που θα πραγματοποιήσουν οι δύο χώρες.

    Παρά το γεγονός ότι η εν λόγω απόφαση εκ μέρους της Κίνας δείχνει να αποτελεί μια «οπισθοχώρηση» στην αντιπαλότητα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών, οι Financial Times, σε δημοσίευμά τους επισημαίνουν ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα που εξαιρέθηκαν των δασμών μικρή σημασία έχουν αναφορικά με την επίλυση του εμπορικού «πολέμου», που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο χώρες.

    Συγκεκριμένα, στη λίστα με τα προϊόντα που εξαιρούνται των δασμών που έχει επιβάλει η Κίνα, συμπεριλαμβάνονται κάποια φάρμακα κατά του καρκίνου, λιπαντικά έλαια και κάποια χημικά, τα οποία η Κίνα ούτως ή άλλως δεν παράγει η ίδια ή δεν μπορεί εύκολα να τα αγοράσει από άλλες χώρες.

    Όπως ανακοίνωσε η Κίνα, οι δασμοί στα αμερικανικά προϊόντα, που χρησιμοποιήθηκαν από τη χώρα ως αντίποινα στους φόρους που επέβαλλαν πρώτοι οι Αμερικανοί, αναστέλλονται στις 17 Σεπτεμβρίου για έναν χρόνο.



    ΣΧΟΛΙΑ