ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ετήσια μείωση 3,2% κατέγραψε ο δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο του 2026, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία, με έτος βάσης 2021=100,0 και μήνα αναφοράς τον Φεβρουάριο 2026, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη Φεβρουαρίου 2025, παρουσίασε μείωση 3,2% έναντι μείωσης 0,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2025 με το 2024.
Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2026, σε σύγκριση με τον δείκτη Ιανουαρίου 2026, παρουσίασε αύξηση 1,2% έναντι μείωσης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2025.
Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2025 – Φεβρουαρίου 2026, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2024 – Φεβρουαρίου 2025, παρουσίασε μείωση 3,4% έναντι μείωσης 1,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.
Ετήσιες μεταβολές
Η μείωση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εισαγωγών κατά 3,2%, τον μήνα Φεβρουάριο 2026, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2025, οφείλεται:
α. Στη μείωση του Δείκτη Τιμών Εισαγωγών από Χώρες εκτός Ευρωζώνης κατά 5,3%.
β. Στη μείωση του Δείκτη Τιμών Εισαγωγών από Χώρες Ευρωζώνης κατά 0,4%.
Στη μείωση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εισαγωγών (σύνολο αγοράς) κατά 3,2% συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2, ως εξής:
Μηνιαίες μεταβολές
Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εισαγωγών κατά 1,2%, τον μήνα Φεβρουάριο 2026, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2026, οφείλεται:
α. Στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Εισαγωγών από Χώρες εκτός Ευρωζώνης κατά 2,0%.
β. Στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Εισαγωγών από Χώρες Ευρωζώνης κατά 0,2%.
Στην αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εισαγωγών (σύνολο αγοράς) κατά 1,2%, συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2, ως εξής:

Διαβάστε επίσης:
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,8% της βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο
Μελόνι: «H EE να αναστείλει τους δημοσιονομικούς κανόνες αν επιμείνει η κρίση στη Μέση Ανατολή»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πιερρακάκης: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο για νοικοκυριά, οφειλέτες και επενδυτές
- Fed: Η κρίσιμη ώρα του Κέβιν Γουόρς – Τι περιμένουν οι αγορές από την ομιλία του στο Jackson Hole
- Φωτιά τώρα στην Ελάτεια Φθιώτιδας – Ενεργοποιήθηκε το 112 για την περιοχή
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός μετά από καταγγελία πρώην συντρόφου του για βιασμό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.