• Οικονομία

    Έλεγχοι για τη διασύνδεση ταμειακών – POS: Απούσες 1.000 εταιρείες με τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής

    Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής


    Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της ΑΑΔΕ, 1.072 επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ το 2023, δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα ούτε στη διασύνδεση των ταμειακών τους μηχανών με τα POS αλλά ούτε και στον προγραμματισμό του σχετικού ραντεβού εντός του Απριλίου.

    Στην πλειονότητά τους πρόκειται για επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, μπαρ, νυκτερινά κέντρα, εταιρείες παρασκευής γευμάτων, catering, μπαρ ξενοδοχείων, κ.λ.π.) καθώς και πρατήρια καυσίμων.

    Ως εκ τούτου, η ΑΑΔΕ ξεκινά άμεσα την επικοινωνία με τις επιχειρήσεις αυτές προκειμένου να εξακριβώσει αν η μη συμμόρφωση τους οφείλεται σε αμέλεια ή σε λόγους ανωτέρας βίας.

    Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η επιβολή προστίμων σε όσες επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τη μη συμμόρφωση τους.

    Τόσο η επικοινωνία όσο και οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις με χαμηλότερο τζίρο που δεν ολοκλήρωσαν εγκαίρως την διασύνδεση των συστημάτων τους.

    Παράλληλα, κλιμάκια της ΑΑΔΕ ξεκίνησαν ήδη από σήμερα το πρωί ελέγχους σε υπόχρεους εγκατάστασης POS (ταξί, περίπτερα κ.λ.π.) και σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρόστιμα €1.380.000 σε 13 επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία

    L’Oreal: Συζητήσεις για την απόκτηση ποσοστού στα αρώματα Amouage των 3 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ