• Οικονομία

    Έκτακτο επίδομα 250 ευρώ τα Χριστούγεννα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης


    Πακέτο οικονομικών ενισχύσεων σε χαμηλοσυνταξιούχους, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστους υπερήλικες και μακροχρόνια ανέργους θα καταβληθεί το Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Τον ίδιο μήνα, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν μια επιπλέον δόση, ενώ οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21 θα λάβουν επιπλέον μιάμιση δόση, όπως συνέβη και το προηγούμενο Πάσχα.

    Η οικονομική στήριξη περιλαμβάνει:

    • Επίδομα ύψους 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους ανασφάλιστους υπερήλικες, στα άτομα με αναπηρία και στους μακροχρόνια ανέργους.

    • Επίδομα παιδιού προσαυξημένο κατά μιάμιση επιπλέον δόση. Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε περίπου 700.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά.

    • Διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αφορά 482.335 ωφελούμενους που εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά.

    Υπενθυμίζεται ότι εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

    -Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβουν 400 ευρώ
    -Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.
    -Για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 600 ευρώ
    -Για παράδειγμα νοικοκυριό με 3 ενήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Τα 21 νέα μέτρα στήριξης – Αύξηση συντάξεων και επιδόματος θέρμανσης, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης – Το νέο σχέδιο για φθηνή στέγη



    ΣΧΟΛΙΑ