• Οικονομία

    Εγκρίθηκε προϋπολογισμός 5,5 εκατ. για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Αττική

    φυσικο αεριο


    Χιλιάδες νοικοκυριά, αλλά και πλήθος επιχειρήσεων θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν την ενεργειακή τους απόδοση, αλλά και να μειώσουν το κόστος που προκύπτει από τα ενεργειακά έξοδα. Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει την επέκταση του δικτύου της παροχής φυσικού αερίου στην Αττική, προστίθοντας στο δίκτυο και νέες περιοχές, που δεν είχαν έως τώρα τη δυνατότητα παροχής.

    Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση θα προκύψει από τον Άξονα Προτεραιότητας 7, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και διείσδυσης του φυσικού αερίου σε όλους τους τομείς κατανάλωσης.

    Οι διαδικασίες για το έργο έχουν προχωρήσει, με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου να έχει ήδη υπογράψει τη σχετική πρόσκληση ΑΤΤ091, με τίτλο «Ανάπτυξη Δικτύων Φυσικού Αερίου Περιφέρειας Αττικής».

    Στο σχεδιασμό της επέκτασης συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή τουλάχιστον 100 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης σε νέες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής. Οι περιοχές επέκτασης ή/και συμπλήρωσης – περαιτέρω διείσδυσης θα είναι κατά προτεραιότητα εκείνες που χαρακτηρίζονται από ενεργειακή πενία σύμφωνα με την εγκεκριμένη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και την Καταπολέμηση της Φτώχειας (ΠΕΣΚΕ).

    Σημειώνεται ότι η παρέμβαση, εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων αστικών δικτύων στην Περιφέρεια Αττικής από την ΕΔΑ Αττικής Α.Ε., ώστε να συνδεθούν και να τροφοδοτηθούν κατοικίες και επιχειρήσεις, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο γεωγραφικό εύρος των αστικών περιοχών της Περιφέρειας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Από το επόμενο έτος η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του TAP

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρήγας (Energean): Ενδιαφέρον για τροφοδοσία ελληνικής και κυπριακής αγοράς με φυσικό αέριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Μητρόπουλος (Φυσικό Αέριο): Κοντά σε νέα μεγάλη εμπορική συμφωνία – Ενδιαφέρον από επενδυτές για την εταιρεία



    ΣΧΟΛΙΑ