• Οικονομία

    Εφιάλτης πληθωρισμού τον Απρίλιο – Στο 9,4% η εκτίμηση της Eurostat για την Ελλάδα

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    Τις πλέον εφιαλτικές εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού επιβεβαιώνουν οι προβλέψεις που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα έφτασε μια ανάσα από το διψήφιο ποσοστό και διαμορφώθηκε στο 9,4%.

    Σημειώνεται πως είναι διαφορετικός ο τρόπος υπολογισμού του δείκτη τιμών καταναλωτή της Eurostat σε σχέση με την ΕΛΣΤΑΤ, που σημαίνει ότι σε λίγες ημέρες η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα ανακοινώσει πληθωρισμό – μαμούθ για τα ελληνικά δεδομένα.

    Όπως έχει σημειώσει ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών τον Απρίλιο καταγράφηκαν οι υψηλότερες τιμές στην ενέργεια, καθώς η χώρα μας τιμολογούσε με βάση το μήνα Μάρτιο που οι τιμές είχαν χτυπήσει «κόκκινο».

    Μάλιστα, μόλις χθες ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε ότι η νέα εκτίμηση της κυβέρνησης για τον πληθωρισμό ολόκληρου του 2022 είναι ότι θα διαμορφωθεί στην περιοχή του 5,5%, υψηλότερα από το 0,8% που προβλέπει η Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού.

    Διαβάστε επίσης:

    Ενεργειακή ακρίβεια: Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο – Η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα τις επόμενες ημέρες

    Σταϊκούρας: Με επιτόκιο 2,4% το 7ετές ομόλογο – Ενισχύονται τα ταμειακά διαθέσιμα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

    Οι επόμενες κινήσεις για την πασίγνωστη επιχείρηση με τα ληξιπρόθεσμα χρέη των 800 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ