• Οικονομία

    Ebury για ΗΠΑ: Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό δεν «δείχνουν» μείωση των επιτοκίων σύντομα

    • NewsRoom
    Enrique Diaz – Alvarez, Chief Risk Officer στην εταιρία διεθνών πληρωμών Ebury

    Enrique Diaz – Alvarez, Chief Risk Officer στην εταιρία διεθνών πληρωμών Ebury


    Τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για το Φεβρουάριο συντελούν στο ότι τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς δε θα βιαστούν να μειώσουν τα επιτόκια κατά τις επόμενες συνεδριάσεις, σύμφωνα με την Ebury.

    Όπως επισημαίνει η Εbury, τόσο ο ονομαστικός, όσο και ο δομικός δείκτης πληθωρισμού ξεπέρασαν τις προσδοκίες και, ενώ ο τελευταίος υποχώρησε στο χαμηλότερο των τελευταίων 3 ετών, ο δομικός  δείκτης τριμήνου σε ετήσια βάση αυξήθηκε και πλέον βρίσκεται σε υψηλό εννέα μηνών.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης συνεχίζουν να μην προδιαθέτουν για μια πρώτη μείωση των επιτοκίων σε κάποια από τις συνεδριάσεις της Fed το Μάρτιο ή το Μάιο, εκτίμηση η οποία μας βρίσκει σύμφωνους.

    “Πιστεύουμε ότι το πιθανότερο είναι η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής να αρχίσει τον Ιούνιο, παρόλο που τα μέλη της Fed που υποστηρίζουν μια πιο επιθετική στάση, πιθανώς να επικαλεστούν τον επίμονο δομικό πληθωρισμό και να προειδοποιήσουν ότι η αύξηση των μισθών δημιουργεί κίνδυνο ανόδου των τιμών καταναλωτή”, τονίζει στο σχόλιο της η Ebury.

    “Εκτιμούμε ότι οι αξιωματούχοι της Fed θα υιοθετήσουν μια επιθετική ρητορική στις ερχόμενες ανακοινώσεις, εξέλιξη η οποία ενδεχομένως να προκαλέσει βραχυπρόθεσμα ανοδική κίνηση του δολαρίου, σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΗΠΑ: Αυξημένος στο 3,2% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο – Θετική η αντίδραση της αγοράς

    Ebury: Το δολάριο υποχωρεί εξαιτίας των στοιχείων της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ

    Ebury για Βρετανία: Δύσκολη εξίσωση για την κυβέρνηση ο προϋπολογισμός – Το μεγάλο ερώτημα



    ΣΧΟΛΙΑ